I det fynske folks tjeneste

Pjæk og pladsmangel på proppet SDU

Der er optaget 1000 flere studerende på SDU i år sammenlignet med sidste år, og det er mere, end de fysiske rammer kan bære. Der mangler plads i lokalerne, og eleverne pjækker for at nå frokosten.

Optaget af studerende på Syddansk Universitet i Odense er vokset med 80 procent over de seneste tre år, og der er optaget 1000 flere studerende i år sammenlignet med sidste år. Det skriver Fyens Stiftstidende søndag.

- Universitetet er presset til det yderste. Det er ret kaotisk, siger Nikolai Ellekjær, der er formand for Syddanske Studerende.

- Vi har studerende, der slæber stole med ind i undervisningslokalet eller sidder i vindueskarmen, fordi der ikke er pladser nok, siger formanden.?

Han fortæller også, at nogle studerende pjækker fra undervisningen for at have en chance for at nå at få noget at spise i en overfyldt kantine. Der er ikke plads i bybusserne eller parkering til cyklerne.

- Der er risiko for, at nogen dropper ud, hvis der er for mange problemer. Det kan i forvejen være svært at komme fra gymnasiet, hvor man er blevet nurset og passet på, siger Nikolai Ellekjær.

Rektor Jens Oddershede mener, at man må acceptere startproblemer.

- Alternativt skulle vi lade være med at optage de mange ekstra studerende, men det er ikke forsvarligt. Samfundet har brug for dem, siger rektoren til avisen.

Ved du noget? Så send os et tip