Pjækkepatienter: - Så må de sgu bagerst i køen

Skal der bøder til, når folk udebliver fra deres aftaler på sygehuset? Eller skal de bagerst i køen næste gang? Debatten er i fuld gang på TV 2/FYNs facebookside.

Alt for mange patienter bliver væk fra aftaler på sygehusene. For eksempel havde Allergiafdelingen på OUH 110 udeblivelser alene i august.

Og på TV 2/FYN's facebookside er der ikke meget til overs for patienter, der pjækker.

Lene Birkeslund skriver blandt andet: 

"Det er simpelthen for sløvt. Så må folk squ lære at melde afbud!!! Det er bare ikke ok. De der udebliver skulle noteres et sted og så må de squ bagerst i køen efterfølgende..."

Jeanett Thorborg Nielsen skriver:

"Gebyr på Max 250 kr for udblivels .... og ikke har meldt afbud..."

Linda Nielsen foreslår:

"Måske man skulle indføre sms service ligesom tandlæger og deslige, fordi tiderne man får på ouh tit ligger et halvt år ud i fremtiden"

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Og Kate Prinz erkender, at hun er en af dem, der er udeblevet. Men skylden ligger hos PostDanmark skriver hun.

"Vi er to gange udeblevet, da indkaldelsen fra OUH var henholdsvis 7 og 11 dage om at komme med PostDanmark - skal siges vi bor i Odense kommune og det tæller desværre med i statistikken og vi var da kede af, at vi ikke mødte op og de ventede os ..."

Region Syddanmark anslår i en opgørelse, at patienter i regionen hvert år udebliver fra 100.000 aftaler uden at melde afbud.

Det svarer til cirka fire procent af de 2,6 millioner ambulante besøg, som Region Syddanmark hvert år tager imod på deres sygehuse. For OUH er tallet lidt højere. 4,7 procent af patienterne udeblev i 2015 fra deres ambulante besøg. 

Region Syddanmark har indført en NemSMS-ordning for at hjælpe på problemet med de mange udeblivelser. Ordningen skal sende borgerne en sms med en påmindelse om, at de har en undersøgelse eller behandling på sygehusene.

Men kampagnen har ikke haft den store effekt endnu. I dag er kun mellem hver fjerde og hver femte borger tilmeldt SMS-ordningen. Det skyldes blandt andet, at det er for omfattende at tilmelde sig ordningen. Borgerne kan nemlig kun tilmelde sig via E-boks eller www.borger.dk

 

Oversigt

    Oversigt