Pjæksyge elever hentes af skolen

Op lille Ole! Sådan lyder det for nogle elever, når de har ondt i pjækketarmen.

Søhusskolen i Odense har indgået en aftale med flere forældre om, at lærerne må køre ud og hente deres børn, hvis de pjækker.

Uden at sætte konkrete tal på pjækkeriet ser det bedre ud nu end før, fortæller Ann Colstrup, viceskoleinspektør på Søhusskolen.

Det, at en "AKT-medarbejder" kører ud for at hente pjæksyge elever, sker på baggrund af en aftale med forældrene. Ifølge Ann Colstrup er enighed mellem skole og forældre en absolut nødvendighed.

"AKT" står for adfærd, kontakt og trivsel.

- Når en elev pjækker, er der noget, der tynger. Derfor handler det om bekymring fra de voksnes side, fortæller Ann Colstrup. Hun forklarer, at det ikke er hverdag, at skolens medarbejdere må tage så drastiske midler i brug.

Ud over selv at hente elever med ondt i pjækketarmen gør skolen også brug af elevsamtaler og laver handleplaner til de børn, der har problemer. Den model er ingen tilfældighed. Søhusskolen har nemlig gennemført et pilotprojekt med pjæk på dagsordenen.

Onsdag skrev skolen under på en resultatkontrakt, der forpligtiger til at fortsætte det præventive arbejde mod elevernes pjæk.

Søhusskolen

Oversigt

    Oversigt