Placering af kulturinstitutioner på plads

Placeringen af Odenses nye kulturinstitutioner er nu endelig faldet på plads. I følge forliget skal byens kommende sportsarena ligge ved Odense Congress Center, Vandkulturhuset ved Klosterbakken og Musik- og teaterhuset bliver opført ved Koncerthuset.

-

Hør interview med kulturrådmand Jørgen Lund(V)


Odenses nye Sportsarena skal ligger ved her ved OCC

Placeringen af Odenses nye kulturinstitutioner er nu endelig faldet på plads. I følge forliget skal byens kommende sportsarena ligge ved Odense Congress Center, Vandkulturhuset ved Klosterbakken og Musik- og teaterhuset bliver opført ved Koncerthuset. Samtidig bliver der afsat penge til en renovering af Odense Idrætshal.

I følge TV 2/FYN?s oplysninger blev aftalen indgået på stadsdirektørens kontor tirsdag aften. Gruppeformændene for Socialdemokraterne, Venstre, Konservative og SF har skrevet under på aftalen, men da SF endnu ikke har fået aftalen godkendt i sit bagland trækker offentliggørelsen ud.

OCC samarbejder om Sportsarena

Aftalen til 250 mio. kr. betyder at Vandkulturhuset som planlagt bliver bygget på p-pladsen ved Klosterbakken. Sportsarenaen skal ligge ved OCC, som har indvilget i at skyde penge i projektet. Derudover skal Sportsarenaen


Musik- og teaterhuset skal bygges ved siden af Odense Koncerthus

finansieres med støte fra private investorer. En sportsarena ved OCC kommer til at koste omkring 80 mio. kr, og det betyder, at der også bliver penge til en renovering af Odense Idrætshal.

Vandkulturhuset bliver opført på Klosterbakken, selvom Venstre hellere havde set projektet flyttet til havnen.

Musik- og teaterhuset skal ligge ved den store p-plads ved siden af Odense Koncerthus.

En sjovere by

Gruppeformand for Socialdemokraterne, Leif Knudsen, har været forhandlingsleder under forhandlingerne, og han er glad for aftalen.

- Jeg er meget tilfreds. Det er ingen tvivl om at Odense får et klart løft. Det bliver en mere kreativ by, en sjovere by og den bliver fyldt med oplevelser, siger Leif Knudsen

Intet i Thrige

Aftalen betyder at ingen af byens nye store kulturinstitutioner bliver placeret i Thrige-komplekses, som meget ellers tydede på for få måneder siden.

Den endelige aftale ventes offentliggjort i løbet af onsdag.

Oversigt

    Oversigt