Plan om fælles idrætsdag for alle fynboer

Mandag den 13. juni 2005 skal alle 475.000 fynboer dyrke idræt sammen og konkurrere mod hinanden i verdens største idræts- arrangement. Sådan lyder de ambitiøse planer fra Sport Event Fyn.

-


13. juni til næste år skal alle fynboer motionere

Mandag den 13. juni 2005 skal alle 475.000 fynboer dyrke idræt sammen og konkurrere mod hinanden i verdens største idrætsarrangement. Sådan lyder de ambitiøse planer fra den selvejende institution Sport Event Fyn.

Projektet \"Fyn i Bevægelse\" bliver gennemført i samarbejde med Fyns Amt og de fynske kommuner. Målet er, at alle kommuner og alle fynboer deltager i en fælles idrætsdag, hvor der bliver dyrker motion og afviklet sportskonkurrencer mellem og på tværs af de 32 kommuner.

Samtidig skal projektet skabe en fælles identitet om fysisk aktivitet og socialt samvær for alle  fynboer, alle fynske kommuner, alle idrætsforeninger og alle virksomheder på Fyn.

Det er den selvejende institution Sports Event Fyn, der har taget initiativ til den fælles fynske idrætsdag. Sports Event Fyn er støttet af Fyns Amt og de fynske kommer og har til formål at få Fyn placeret på idrættens Danmarkskort.

Ideen i \"Fyn i bevægelse\" er at de fynske kommuner skal kappes om at få flest mulige borgere til at deltage i forskellige idrætsarrangementer. Hver kommune får et point, når en borger har været aktiv i 30 minutter.

Idrætsdagen skal skydes i gang kl. 8.00 og skal afsluttes med motionsløb over hele Fyn samme aften.

Samlet set vil Idrætsdagen 13. juni 2005 komme til at koste 600.000 kr. og Sports Event Fyn har ansøgt Fyns Amt om økonomisk støtte til arrangementet.

Oversigt

    Oversigt