I det fynske folks tjeneste

Planloven truer over 100 arbejdspladser

02:38

1 af 2

Odense risikerer at miste over 100 arbejdspladser, fordi en virksomhed i den nordlige del af byen ikke kan få lov at uvide. Et samlet byråd har ellers sagt ja til udvidelsen, men miljøministeren står i vejen.

Det er Hauge Gruppen, som rigtig gerne gerne vil udvide, men det må de ikke.

Virksomheden, som blandt andet laver VVS og stålarbejde, ligger i en landzone. Det må en sådan virksomhed normalt ikke, men den fik dispensation dengang, fordi den leverede udstyr til gartnerier. Det gør de ikke længere, så derfor er tommelfingeren vendt nedad til udvidelsen fra Naturstyrelsens side.

- Vores helt store problem er, at det hæmmer vores vækstmuligheder, siger Steffen Andreasen, administrerende direktør i Hauge Gruppen.

Virksomheden ligger på Bladstrupvej i Odense lige op og ned af nogle meget store drivhuse. Derfor undrer det direktøren, at man ikke kan få lov at bygge ud.

- Der er ikke noget sund logik i, at vi ikke kan få lov til at udvide, siger han.

I første omgang 40 arbjedspladser

Med de mange projekter, som Odense Kommune, Region Syddanmark og staten har sat i gang, kunne virksomheden over de næste få år se frem til en vækst på 25% og 40 nye arbejdspladser.

Den vækst vil den konservative rådmand Steen Møller gerne have i en odenseansk virksomhed, som han godt mener kan få lov at udvide.

- Selvom der på kortet står, at det er en landzone, så er virksomheden jo omgivet af store drivhuse. Så virksomheden ligger et sted, hvor det giver rigtig god mening at udvide en allerede eksisterende virksomhed, siger Steen Møller.

Ministeren i samråd

Virksomheden har fået det sidste afslag i sagen. Derfor er det nu kun miljøministeren, som kan give Hauge Gruppen lov til at udvide, men miljøminister, Ida Auken, skriver i et svar til Steen Møller:

".. at der ikke sker spredt bebyggelse i det åbne land. Hensynet til én konkret virksomheds ønsker kan ikke tilsidesætte det overordnede hensyn.."

Men virksomheden ligger ikke i det åbne land. Derfor har folketingsmedlem Erling Bonnesen, Venstre, kaldt miljøministeren i samråd om sagen.

- Jeg synes det er fuldstændig grotesk, at vi oplever en miljøminister, som stiller sig i vejen for vækst og flere arbejdspladser på Fyn, siger Erling Bonnesen.

114 arbejdspladser kan forsvinde

Hvis Hauge Gruppen ikke får held til at udvide på den nuværende grund, så kan det meget vel være, at virksomheden må flytte. Og det er ikke nødvendigvis til et sted på Fyn, at virksomheden flytter sine 114 hen.

- Hvis ikke vi kan blive liggende, hvor vi ligger nu, så er der intet som binder os til lokalområdet eller regionen, siger direktøren.

Ved du noget? Så send os et tip