Plastickirurger suger fedt af kvinder med anoreksi

Unge piger med spiseforstyrrelser er flittige kunder hos landets plastikkirurger, hvor selv de mindste fedtdepoter suges af slanke - eller ligefrem udmagrede - kroppe.

Indlagt en uge efter fedtsugning

En speciallæge i psykiatri har anmeldt flere tilfælde, som han har truffet på psykiatriske afdelinger i Middelfart, Odense og Esbjerg, skriver Politiken Søndag.

En Politiken-rundringning til landets behandlingssteder for personer med spiseforstyrrelser viser, at fem ud af otte steder har haft unge piger indlagt, som forinden havde fået foretaget en fedtsugning.
 
- Jeg havde på et tidspunkt en pige indlagt, som vejede 45 kilo. Hun havde stadig stingene fra sin fedtsugning siddende i kroppen. Den var altså foretaget omkring en uge inden, hun blev indlagt, fortæller speciallæge i psykiatri Erik Kjærsgaard.

Han har behandlet piger med spiseforstyrrelser på psykiatriske
afdelinger i blandt andet Middelfart, Odense og Esbjerg.

Han har tre gange klaget over anorektiske pigers plastikkirurger til
embedslægen for det daværende Fyns Amt - nu Region Syddanmark.

Ingen spørgsmål

Politiken har været i kontakt med flere spiseforstyrrede piger, der fortæller, at de inden deres fedtsugning var til en samtale på den private klinik for plastikkirurgi.

Samtalerne varer sjældent ret længe, og der bliver ikke stillet nogen
spørgsmål, som kan afsløre en eventuel spiseforstyrrelse.
 
Det sker på trods af, at lægerne ifølge Sundhedsstyrelsen har pligt til at overveje, om en patient, der ønsker en fedtsugning, i virkeligheden har andre problemer - som for eksempel en spiseforstyrrelse.

Oversigt

    Oversigt