Plejecenter i Odense ramt af svinebakterie

Mistanke om multiresistent svinebakterie på plejecenter i Odense.

Odense Kommune, Sundhedsstyrelsen, Mikrobiologisk afdeling på OUH og embedslægeinstitutionen er i gang med at undersøge om den multiresistente MRSA-bakterie har ramt en mindre enhed på et af kommunens plejecentre.

Alle berørte er orienteret

Midt i maj viste det sig, at et dødsfald et af Odense Kommunes plejecentre kunne sætte i forbindelse til en stafylokok-infektion - MRSA af typen SS398, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Der blev derfor med det samme iværksat et samarbejde med Sundhedsstyrelsen, Mikrobiologisk afdeling på OUH og embedslægeinstitutionen.

- Alle, der har konkret og relevant grund til bekymring, er blevet både skriftligt og mundtligt informeret og har derfor viden om, hvad der sker, og hvordan situationen bliver håndteret, fortæller adm. direktør Helene Bækmark.

Oplyser ikke navn på plejecenter

Af hensyn til de involverede ønsker Odense Kommune ikke at oplyse, hvilket plejecenter, der er ramt af smitten.

- Det gør vi ikke, dels fordi sundhedsoplysninger er omfattet af tavshedspligt, dels fordi vi ønsker at skærme de involverede fra reaktioner fra deres omgivelser, siger Helene Bækmark.

Alle de involverede er informerede og instruerede i skærpede hygiejneregler.

Odense Kommune venter svar på de første prøver i slutningen af den kommende uge. Herefter vild er blive taget stilling til eventuelle yderligere tiltag, hvis der skulle vise sig at være raske bærere af smitten.

Fakta

Oversigt

    Oversigt