I det fynske folks tjeneste

Plejecentre frygter centralisering

Odense kommune vil fjerne pedeller og rengøringsfolk fra byens plejecentre og samle dem i een central enhed for at spare penge. Men det vil gå ud over beboerne, mener plejecentrene, der nu råber vagt i gevær.

02:01

Plejecentre frygter at en centralisering af pleje- og rengøringsfunktionerne vil gå ud over beboerne

1 af 2

På Bo- og Rehabiliteringscentret Bjerggårdshave i Odense hjælper brugerne ofte pedellen Flemming Lauritsen med praktiske opgaver.

- Jeg får lavet nul derhjemme, så det er dejligt at kunne lave praktisk arbejde her, siger Poul Skræp, der er bruger på Bjerggårdshaven.

Forslaget om at centralisere pedal- og rengøringsfunktioner i en enhed, kommer fra økonomiudvalget i Odense Kommune. Hvis kommunen beslutter sig for at gennemføre forslaget, bliver det vanskeligt for brugerne at deltage i det praktiske arbejde på institutionerne.

- Det ville betyde utrolig meget for borgerne og brugerne fordi de deltager i dagligdagen med oprydning og vedligeholdelse. Det giver dem et løft i livskvaliteten, siger Anni Oksen, der er leder af Bjerggårdshaven.

Men allerede nu vender også  ældrerådmanden tommelfingeren nedaf til forslaget.

- Det ville forringe brugernes og borgernes dagligdag, og jeg har svært ved at se et besparelsespotensiale i det her, siger Jane Jegind(V).

Børn- og ungerådmand Stinna Willumsen fra SF har også kritiseret forslaget, mens borgmester Anker Boye ikke vil tage endeligt stilling til forslaget.