I det fynske folks tjeneste

Plejecentre frygter centralisering

02:01

Plejecentre frygter at en centralisering af pleje- og rengøringsfunktionerne vil gå ud over beboerne

1 af 2

Odense kommune vil fjerne pedeller og rengøringsfolk fra byens plejecentre og samle dem i een central enhed for at spare penge. Men det vil gå ud over beboerne, mener plejecentrene, der nu råber vagt i gevær.

På Bo- og Rehabiliteringscentret Bjerggårdshave i Odense hjælper brugerne ofte pedellen Flemming Lauritsen med praktiske opgaver.

- Jeg får lavet nul derhjemme, så det er dejligt at kunne lave praktisk arbejde her, siger Poul Skræp, der er bruger på Bjerggårdshaven.

Forslaget om at centralisere pedal- og rengøringsfunktioner i en enhed, kommer fra økonomiudvalget i Odense Kommune. Hvis kommunen beslutter sig for at gennemføre forslaget, bliver det vanskeligt for brugerne at deltage i det praktiske arbejde på institutionerne.

- Det ville betyde utrolig meget for borgerne og brugerne fordi de deltager i dagligdagen med oprydning og vedligeholdelse. Det giver dem et løft i livskvaliteten, siger Anni Oksen, der er leder af Bjerggårdshaven.

Men allerede nu vender også  ældrerådmanden tommelfingeren nedaf til forslaget.

- Det ville forringe brugernes og borgernes dagligdag, og jeg har svært ved at se et besparelsespotensiale i det her, siger Jane Jegind(V).

Børn- og ungerådmand Stinna Willumsen fra SF har også kritiseret forslaget, mens borgmester Anker Boye ikke vil tage endeligt stilling til forslaget.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.