Plejefamilie politianmeldt igen: Kommune afviser at have begået fejl

I 2013 fjernede Odense Kommune tre søskende ud af en flok på fire fra en politianmeldt plejefamilie. Nu er familien igen anmeldt for vold, men kommunen afviser, at man dengang skulle have fjernet alle fire børn.

I dag er den yngste dreng i søskendeflokken otte år. Tilbage i 2013, da hans tre ældre søskende blev fjernet fra plejeforældrende, blev han tilbage. 

Den 4. januar 2017 blev han også fjernet, og nu er plejeforældreparret politianmeldt for vold og trusler mod børnene for tredje gang.

- Vi har ført en tæt og meget hyppig kontrol i familien med plejebørnene, og vi reagerer prompte, da vi får nye oplysninger i januar 2017, siger Morten Madsen, chef for familie og velfærd under Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune. 

Vurdering: Drengen skal blive

Ifølge Morten Madsen er kommet i besiddelse af nye informationer, som har ført til, at plejeforholdet er ophørt, og drengen er fjernet.

quote På baggrund af en ellers dybt ulykkelig sag blev det så vurderet på daværende tidspunkt, at det yngste barn burde og skulle blive i plejefamilien

Morten Madsen, Odense Kommune

Hvad de nye oplysninger nærmere går ud på, oplyser Morten Madsen ikke, men han fortæller, at de kommer forskellige steder fra. 

Selvom kommunen tilbage i 2013 valgte at fjerne tre af de fire søskende, var det ifølge Morten Madsen efter reglerne, at den yngste blev tilbage hos plejefamilen.

- Da sagen rullede for første gang, blev der foretaget de vurderinger, der kunne og skulle foretages på daværende tidspunkt - også af eksterne parter. Vi har i perioden siden 2013 ført alle de lovpligtige tilsyn, der skal foretages, når børn er anbragt uden for hjemmet, siger Morten Madsen. 

Ulykkelig sag

Selvom det kan være svært at forstå, hvorfor den yngste dreng skulle blive tilbage, forklarer Morten Madsen, at man kigger på flere ting, når man skal beslutte, hvorvidt et barn skal fjernes eller ej

- Nu er der mange ting at tage i betragtning, når et barn er anbragt uden for hjemmet. Det handler også om, hvordan barnet i øvrigt har det uden for hjemmet. Og på baggrund af en ellers dybt ulykkelig sag blev det så vurderet på daværende tidspunkt, at det yngste barn burde og skulle blive i plejefamilien.

Plejefamilien afviser gennem deres talsperson, at der er hold i politianmeldelsen, og de ønsker ikke at kommentere sagen til TV 2/FYN. 

Se hele interviewet med Morten Madsen her. 

Oversigt

    Oversigt