Plejeforældre politianmeldt for vold for tredje gang

Et omstridt plejeforældrepar fra Odense er for tredje gang meldt til politiet mistænkt for at have udsat tidligere plejebørn for overgreb, trusler og vold.

Et plejeforældrepar fra Odense er for tredje gang blevet politianmeldt. De er mistænkt for overgreb på parrets plejebørn. Anmeldelsen, som Odense Kommune står bag, kommer fire år efter, at plejeforældrene første gang kom i søgelyset.

Det skete i 2013, da mobiloptagelser dukkede op i medierne. Videoen er optaget af et af familiens plejebørn og viser plejemoderens overfusning af en 12-årig anbragt dreng. 

På baggrund af videoen blev plejemoren dengang politianmeldt for vold. Hun blev frifundet i januar 2014.

Nu er både plejemoren og hendes mand igen politianmeldt for vold. Denne gang for vold mod både den dengang 12-årige dreng og hans yngre bror, som frem til januar 2017 fortsat har været anbragt i selvsamme plejefamilie.

Odense Kommune politianmelder plejefamilie for overgreb, trusler og vold. Anmeldelsen er fra januar 2017.
Odense Kommune politianmelder plejefamilie for overgreb, trusler og vold. Anmeldelsen er fra januar 2017.

Det fremgår af den politianmeldelse fra januar 2017, som TV 2/FYN er kommet i besiddelse af. En anmeldelse, hvor kommunen blandt andet skriver følgende:

- I henhold til de oplysninger, forvaltningen har modtaget, vurderes det, at der som minimum er tale om, at plejefamilien har brugt helt uacceptable metoder for afstraffelse og opdragelse, og at børnene deraf er blevet svigtet, traumatiseret og har taget skade. 

 

 Odense Kommune fortsatte samarbejdet med plejefamilien

Det er altså langt fra første gang, plejeforældrene er mistænkt for voldelig adfærd over for plejebørnene. Alligevel har Odense Kommune fortsat brugt parret som plejeforældre.

Hverken den fire år gamle video eller anmeldelser og advarsler fra børnenes biologiske forældre i henholdsvis 2009 og 2013 har fået Odense Kommune til at stoppe samarbejdet med plejeforældrene.

Odense Kommune har indtil begyndelsen af januar 2017 haft en yngre søskende til netop den dreng, som var offer for den filmede overfusning, anbragt hos samme plejefamilie.

Den nu otteårige lillebror er først i forbindelse med nye mistanker om vold og den deraf følgende politianmeldelse blevet fjernet fra plejefamilien, hvor han har været anbragt, siden han var helt lille.

Plejeforældrene afviser igennem deres talsperson, at der er hold i politianmeldelsen. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 

Oversigt

    Oversigt