Plejehjemmet, hvor de ansatte næsten aldrig er syge

Plejehjem i Odense har sikret et rekordlavt sygefravær, blandt andet ved at indføre ekstra pauser. Det glæder både ansatte og beboere.

Torsdag var der champagne og kransekage på plejehjemmet Provstegaardshjemmet i Odense.

Beboere og personale fejrede, at personalet havde sat ny rekord i lavt sygefravær.

- 0,63 procent. Det er helt vildt. Vi har aldrig nogen sinde prøvet det før, fortalte forstander Else Magnussen, da alle var forsamlet til morgensang.

Plejehjemmet har 80 ansatte, og de har i gennemsnit mindre end én sygedag om året. Til sammenligning ligger det gennemsnitlige sygefravær på danske plejehjem omkring 12 dage pr. ansat pr. år.

Matematikken i det lave sygefravær betyder, at plejehjemmet sparer 900 sygedage om året.

Det betyder igen, at plejehjemmet har to-tre ekstra medarbejdere på arbejde hver eneste dag.

- Har vi et godt psykisk arbejdsmiljø, så har vi det godt. Så kommer vi på arbejde, siger forstander Else Magnussen.

Ekstra lange pauser

En af hemmelighederne er, at medarbejderne har ekstra pauser. Op til en times mere pause om dagen end personalet har krav på, som tilbringes sammen med beboerne.

- Man har lyst til at komme her. Hvis man har en arbejdsplads, hvor det hele er lidt træls, så bliver man måske hjemme, hvis man har en lille smule hovedpine. Her tager man måske på arbejde, og så får man det jo ofte bedre i løbet af dagen, siger social og sundhedsassistent Loise Nielsen.

- Det betyder jo, at vi har en dejlig hverdag. Der er afstressende, hvis man kan sige et sådan, siger Jeannie Hauge, der er sygeplejerske på Provstegaardshjemmet.

"Det smitter af"

Den stemning kan beboerne også mærke:

- Når man er sammen med nogen, der er glade og tilfredse, så smitter det af på en selv, siger beboer Otto Dantzer.

Provstegaardshjemmet er et friplejehjem, men er stadig offentligt finansieret. De får en pose penge efter nogle faste takster, og skal så selv sørge for at budgettet holder. Det giver mulighed for– og råd til – at indføre ekstra pauser til personalet.

- Det har vi råd til på grund af det lave sygefravær. Der er jo millioner at spare, forklarer forstander Else Magnussen.

Oversigt

    Oversigt