I det fynske folks tjeneste

Plus-ledelse skal betale millioner tilbage

Plus Forsikrings ledelse overtrådte nogle elementære krav.

Fire tidligere bestyrelsesmedlemmer og direktøren for odenseanske Plus Forsikring samt selskabets revisionsfirma Rath & Knudsen stævnes nu af konkursboet for i alt 34 millioner kroner.

Det sker, fordi ledelsen bag Plus Forsikring, der gik konkurs i 2002, har overtrådt nogle af de mest elementære krav, man må stille ledelsen i en finansiel virksomhed, skriver Fyens Stiftstidende.

De fire millioner af de 34 millioner kroner skal betales tilbage af de bestyrelses- og ledelsesmedlemmer, der ikke har en bestyrelsesansvarsforsikring. Det gælder bl.a. selskabets direktør Leif Preben Hansen, der tidligere er blevet idømt en bøde på 100.000 kroner bl.a. for at have sminket forsikringsselskabets regnskab med 22 millioner kroner.

Langt det største beløb - de 30 millioner kroner - forsøger konkursboet at inddrive hos revisionen, der tidligere har betalt en bøde på 100.000 kroner for sin medvirken i skandalen, og hos de advokater, der har siddet i bestyrelsen og er forsikringsdækket via deres job, skriver Fyens Stiftstidende.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.