Pokalchok: Husker du, da Næsby tævede Silkeborg?

Otterup og Middelfart skal onsdag forsøge at gentage, hvad Næsby gjorde for seks år siden: De skal slå en Superligaklub ud af pokalturneringen.

Onsdag den 26. oktober 2011 præsterede Næsby Boldklub en overraskelse, som kun pokalturneringen kan levere. På hjemmebanen i det nordvestlige Odense tog de imod Superligaklubben fra Silkeborg IF i pokalturneringens ottendedelsfinale, som Næsby for første gang i klubbens historie havde kvalificeret sig til.

Efter 90 minutters nervepirrende pokalbold kunne hjemmeholdet højst overraskende række hænderne i vejret som vindere af kampen.

Kendte ansigter

Næsby kom foran 3-0, blandt andet på et mål af spilleren, der dengang var topscorer i 2. division, den nuværende OB-angriber Anders K. Jacobsen. Men gæsterne fra Silkeborg, der i øvrigt havde den både tidligere og senere OB-træner Troels Bech på trænerbænken, arbejdede sig langsomt tilbage i kampen, og i anden halvleg kom de efter et stort comeback tilbage på omgangshøjde med Dennis Flintas udligning til 3-3.

Dermed fortonede den fynske sensation sig, men fem minutter før tid sendte Christian Jensen flot bolden i mål til en fortjent 4-3-føring til hjemmeholdet.

Føringen holdt hjem, og dermed kvalificerede Næsby sig til kvartfinalen, der dog blev endestation for pokaleventyret. Her blev Odenseklubben sat på plads med hele 5-0 af Sønderjyske.

Nye overraskelser på vej

I dag er det så Otterup og Middelfart, der skal ud og skabe den fynske pokaloverraskelse mod veletablerede superligaklubber.

Begge fynske klubber spiller på hjemmebane, når Otterup møder Randers og Middelfart tager imod AaB.

Både Otterup og Middelfart fører lige nu deres respektive rækker. Otterup fører Albaniserien, Middelfart fører deres pulje i 2. division, og begge hold er i rigtig fin form.

Så sensationen lurer. Og succeskriteriet er klart: De skal slå en Superligaklub.

Begge onsdagens kampe bliver fløjtet i gang klokken 16.30.

Sidste tilbageværende fynske hold i turneringen er OB. Efter en sejr i lokalopgøret mod Dalum i sidste runde, skal superligaholdet torsdag en tur østpå for at møde Fremad Amager.