Polakker underbetalt for tagarbejde

Ni polakker blev underbetalt, da de lagde nyt tag for Fyns Almennyttige Boligselskab. Nu strammes reglerne, skriver Fyens Stiftstidende.

Ni polakker blev snydt for en halv million kroner i løn, da de lagde nyt tag på Fyns Almennyttige Boligselskabs bygninger på Ivar Huitfeldts Vej i Odense.

Sagen blev afgjort i en såkaldt faglig voldgiftsret. De ni polakker var ansat i firmaet DK Totalentreprise ApS og arbejdede for Fyns Almennyttige Boligselskab fra september 2011 til august 2012.

Polakkerne var ansat til at arbejde 37 timer om ugen, men fik kun løn for lidt over 25 timer. Dermed blev de hver især snydt for 1500 kroner om ugen.

- Det er forkasteligt, at der er entreprenører, som ikke overholder danske overenskomster, siger Bent Bøllingtoft, der er direktør fra Fyns Almennyttige Boligselskab.

Boligselskabet indfører nu såkaldte arbejdsklausuler, som sikrer, at virksomheder overholder danske overenskomster.

Lone Frederiksmose er indehaver af . Hun

forklarer til Fyens Stiftstidende, at virksomheden har overenskomst og betaler de polske ansatte 115 kroner i mtimen.

Årsagen til, at polakkerne kun har fået løn for 25 timer om ugen, er, at de rejste hjem hver tredje uge, fortæller hun.

Men hun har ikke kunnet bevise det i voldgiftsretten, og det er endt med en omvendt bevisførelse, hvilket vil sige, at arbejdsgiver har fået en bøde, fordi hun ikke har kunnet bevise sin uskyld.

3F har ført sagen for polakkerne, og fagforeningens krav var oprindeligt over 1,6 million kroner i manglende løn.

Men fordi der er uafklarede spørgsmål mellem Dansk Byggeri, 3F og DK Totalentreprise ApS, vil 3F endnu ikke udtale sig om sagen, skriver Fyens Stiftstidende.

Oversigt

    Oversigt