Politi advarer mod snedige biltyve

Politiet i Middelfart beder nu bilejere om at fjerne alle værdigenstande fra deres biler. Det sker efter en række af bilindbrud, hvor tyvene er brudt ind i biler ved hjælp af en masternøgle.

Masternøgle - genial genvej til de fleste biler

Tre indbrud i biler i nat på Endelavevej i Middelfart taler deres tydelige spor. Der er hverken brugt værktøj eller vold men en såkaldt masternøgle - en kopi af bilens originale nøgle.

Ved indbrudene på Endelavevej er tyvene især gået efter bilradioer og GPS-systemer. I en af bilerne sørgede tyven endda for at stjæle instruktionsmanualen.
En af bilerne var en nyere model af mærket VW, men det skal ikke berolige billister, for tyvene har tilsyneladende nøgler til de fleste biltyper.

- Vi ved ikke, hvordan de skaffer masternøglerne, men de er hyppigt i brug. Vi har set flere tilfælde i den senere tid, så billister skal være på vagt. Det siger vagthavende ved Middelfart Politi, Svend Nommesen torsdag til TV 2/FYN. 

Tøm bilen for værdigenstande

Masternøglen sikrer tyvene hurtig adgang, og den kan senere give bilisten problemer overfor forsikringsselskabet. Når tyven bruger nøgler fremfor værktøj ligner det jo ikke et indbrud, forklarer Svend Nommesen.

Han opfordrer derfor billisterne til ikke at efterlade værdigenstande i bilen i den tro at de er i sikkerhed.

Bilejerne bør især fjerne kørekort, pas og registreringsattest fra deres biler.

Oversigt

    Oversigt