Politi advarer mod tricktyve: Kvinde med rollator franarret sin pung

En bølge af lomme- og tricktyverier har ramt Fyn her i julemåneden. Politiet mistænker østeuropæere for at stå bag og opfordrer fynboerne til at passe ekstra godt på især ældre mennesker.

En ældre kvinde med rollator blev tirsdag eftermiddag udsat for et tricktyveri i Havnegade i Faaborg. En udenlandsk mand og kvinde spurgte om vej til en tandlæge. Da den ældre kvinde vendte sig om for at pege og forklare vejen, blev der stukket en hånd ned i kvindens taske. Kort efter opdagede den ældre kvinde, at hendes pung var væk fra tasken. 

Tricktyveriet i Faaborg er langt fra enestående. Alene her i december har politiet foreløbig noteret ti forskellige trick- eller lommetyverier forskellige steder på Fyn.

- Det er desværre helt normalt, at antallet af den slags forbrydelser stiger her i december. Sammen med de øvrige politikredse i Syddanmark har vi noteret os, at der er en stigende trafik med udenlandske kørertøjer ved grænsen, og vi følger meget udviklingen opmærksomt, siger vicepolitiinspektør Per Lydiksen Laursen fra Fyns Politi.

Episoder over hele Fyn

I søndags fik en kvinde fra Middelfart stjålet en sort Marco Polo-pung fra sin taske, mens hun handlede i en sportsbutik i Algade. Ifølge signalementet er der tale om en kvinde på 20-30 år med sydeuropæsisk udseende.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mandag gik det ud over en kvinde i Rudkøbing. Hun havde været i Netto, og på vej ud afledte to mænd hendes opmærksomhed ved at spørge om vej til apoteket. Hendes dankort fra indkøbstrolleyen forsvandt. Tirsdag fik en kvinde stjålet en pung fra sin skuldertaske, da hun kom gående på Østre Stationsvej i Odense. Hun beskriver gerningsmændene som østeuropæiske af udseende.

- De er meget kyniske, og de går typisk efter ældre mennesker, som ikke kan forsvare sig, siger Per Lydiksen Laursen. 

Søndag kom en mand med toget fra København, og da han stod af i Odense, tilbød tre mænd at give manden et lift til et hotel. Taskerne blev sat i bilen, og da de kom til hotellet, steg manden ud. Herefter kørte bilen videre med mandens bagage. Gerningsmændene kørte formentlig i en Mazda og talte fremmedsprog.

Ingen anholdt

Tirsdag fik Fyns Politi anmeldelser om tasketyverier i både Odense og Nyborg.  

Men selvom politiet har mange eksempler på forskellige tricktyverier de seneste dage, er der endnu ikke nogle anholdte.

- De er meget mobile, og når vi får en anmeldelse, er de typisk væk, lang tid før vi når frem og måske i gang et helt andet sted på øen, siger han. 

Derfor opfordrer Fyns Politi nu fynboerne til at holde ekstra godt øje og især være opmærksomme på ældre medborgere. 

- Hvis man oplever noget usædvanligt i gadebilledet eller ser nogle følge efter ældre mennesker, så tag til kontakt politiet. Man kan også tage et billede med sin smartphone af mistænkelige personer eller biler og sende til os, lyder opfordringen. 

Fyns Politi kan kontaktes på telefon 114. 

Oversigt

    Oversigt