Hash i gaderne: Politi bekræfter mere synlighed

Fyns Politi bekræfter, at hash er blevet mere synligt i gaderne i Svendborg. Men ressourcerne skal prioriteres, siger de.

- Ja, det er blevet synligt i Svendborg. Det er selvfølgelig mest synligt der, hvor de unge har et festmiljø. Og det er på Fyn i Svendborg og Odense, bekræfter Johnny Schou, politiinspektør fra Fyns Politi. 

Det sker oven på, at TV 2/Fyn tirsdag kunne fortælle, hvordan Svendborg Kommunes SSP-medarbejdere oplever, at flere unge mennesker åbenlyst ryger hash i byen. 

quote Sådan bør det ikke være, og det er også noget, vi skal arbejde med.

Johnny Schou, politiinspektør, Fyns Politi

- Det er blevet mere synligt. Helt klart. Sådan så de faktisk sidder oppe på Torvet, fortalte Kristian Kunckel.

Ifølge SSP-makkerparret Marianne Grønbech og Kristian Kunkel er synligheden et problem, fordi det kan være med til at trække flere børn og unge, der færdes i Svendborgs gader, ind i hash-miljøet.

- Sådan bør det ikke være, og det er også noget, vi skal arbejde med. Vi vil selvfølgelig snakke med patruljerne om, om de kan skærpe opmærksomheden på det her, forklarer Johnny Schou.

 

 

Politikere skyder skylden på centralisering 

I Svendborgs byråd sidder John Arly Henriksen (S) og René Haar (V). De arbejder begge hos Fyns Politi. 

Begge politikere mener, at problemet udspringer fra centraliseringen af Fyns Politi i begyndelsen af 2016. Det betød, at man samlede en række ressourcer i Odense. Ressourcer, der tidligere var placeret lokalt.

- Jeg mener, vi skal have den civile patrulje og vores lokalforankrede SSP-medarbejder tilbage, siger John Arly Henriksen.

quote Vi skal have den civile patrulje og vores lokalforankrede SSP-medarbejder tilbage.

John Arly Henriksen (S), byrådsmedlem i Svendborg.

Det samme mener René Haar:

- Generelt kunne man opnå langt større resultater, hvis kommunens medarbejdere og politiet arbejder tæt sammen helt nede på gadeplan. Og ikke kun på ledelsesniveau. 

Politiet prioriterer at sætte ind mod banderne

Den kritik afviser Johnny Schou fra Fyns Politi. 

- Hvis vi ser på indsatsen i 2017 og 2018 har vi skrevet dobbelt så mange sager om euforiserende stoffer på gadeplan, end vi gjorde i årene før. Og vores forebyggelsesmedarbejder har stadigvæk et tæt samarbejde med Svendborg Kommune. 

Han nævner desuden, hvordan Fyns Politis prioritering består i at sætte ind mod dem, der står for salg og distribuering af narkotika. 

- Det er banderne, vi fortrinsvis går efter. Det er dem, der leverer varen til gaden. Og det kræver en anden indsats end bare SSP. 

Se hele tirsdagens indslag her.  

Oversigt

    Oversigt