Politi: Det er samme gerningsmand

Politiet har nu vished for, at det er samme gerningsmand, der står bag de to sexovergreb på pigerne fra Øster Skerninge og Refsvindinge.

Der er nu kommet svar på begge DNA-spor fra gerningsmanden i forbindelse med de to seksuelle overgreb på to små piger i Øster Skerninge og i Refsvindinge.

Politiet kan derfor slå endeligt fast, at der er tale om den samme gerningsmand.

-Selv om vi jo hele tiden haft en klar formodning om, at det er den samme gerningsmand, der har begået de to overgreb, så er det først nu vi har fået visheden, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der leder efterforskningen.

Mandag slog Fyns Politi fast, at gerningsmanden DNA-profil ikke findes i DNA personregistret.

Derfor beder politiet om mundskrab fra alle, som bliver afhørt i sagen, og som af en eller anden grund ikke har et fuldstændigt sikkert alibi.

Det tager som regel kun få dage, at få fastlagt DNA profil fra et mundskrab. Årsagen er, at ved mundskab leder retsmedicinerne efter et rent DNA spor, der ikke er sammenblandet med andre spor.

Mundskrabet er så at sige ikke forurenet af andre ting for eksempel farve fra tøj, jord eller DNA fra et andet menneske.

-Det betyder, at vi hurtigt kan udelukke personer fra at være under mistanke i sagen. Det er godt både for den enkelte og for politiets arbejde, siger Henrik Justesen.

Han leder efterforskningen, der er gået ind i sin fjerde uge.

-Det er lang tid, og det er jo tydeligt, at det er en sag, der fylder rigtig meget både hos børn og voksne. Derfor arbejder vi på højtryk for at finde gerningsmanden. I dag er vi kommet endnu et skridt på vejen, fordi vi nu med sikkerhed kan sige, at vi leder efter én gerningsmand, siger Henrik Justesen.

Oversigt

    Oversigt