Politi efter øvelse: Bilister respekterer ikke vores arbejde

Politiet overvejer at tage fotovognen med, når der næste gang er øvelse eller en ulykke på Den Nye Lillebæltsbro. Ved en øvelse natten til torsdag så bilisterne stort på hastighedsbegrænsningen på broen.

Alt for mange bilister kørte alt for hurtigt, da de natten til torsdag kørte forbi den beredskabsøvelse, som politi, brandvæsen, Region Syddanmark og Vejdirektoratet afviklede. Der fortæller DR Trekanten.

I forbindelse med øvelsen var farten sat ned til 80 kilometer i timen mod de normale 110 kilometer i timen.

- Nogle bilisters fart var så høj, at keglerne blæste væk, og afspærringsbommene blev slynget ind. Dem, der arbejdede på broen, fik sand og vand og småsten i hovedet. Og der opstod farlige situationer, når vi skulle ud på vejen og stille afspærringen op igen, siger Morten Anker Jensen, der er politiinspektør og chef for beredskabet i Sydøstjyllands Politi, til DR Trekanten.

Voldsdom brand i lastbil

I juli 2013 brød en lastbil i brand på broen, og redningsarbejdet var meget kompliceret.

Da beredskabet rykkede ud til den voldsomme brand i lastbilen på Den Nye Lillebæltsbro, var det ikke en situation, der på forhånd var taget højde for. Det fortalte daværende beredskabsinspektør hos Middelfart Kommune, Ole Olsen, dengang til TV 2/Fyn.

- Vi vurderede, at sandsynligheden for at det ville opstå, var usandsynlig lille. Og derfor har det ikke været afprøvet, sagde han dengang.

Formålet med øvelsen var derfor, at de forskellige beredskaber skulle teste, hvordan man håndterer større uheld på broen, hvor der både skal slukkes brande, laves redningsarbejde og transporteres tilskadekomne til sygehusene i området.

Igen respekt for politiet

En vigtig erfaring fra øvelsen er, at mange bilister ikke respekterede hastighedsnedsættelsen ved ulykkesstedet.

- Men med den fart virkede det som om, at nogle bilister slet ikke havde respekt for redningspersonalets arbejde, siger Morten Anker Jensen fra Sydøstjyllands Politi til DR Trekanten.

Sydøstjyllands Politi overvejer derfor at skrue bissen på over for bilisterne ved næste øvelse eller uheld på broen.

- Næste gang må vi nok se i øjnene, at vi må køre en fotovogn derud, og så må vi sende en bøde af sted til dem, der ikke overholder fartgrænserne, siger Morten Anker Jensen.

Oversigt

    Oversigt