I det fynske folks tjeneste

Politi: Elevdemokrati skal forhindre skolebrande

Når børn sætter ild til deres skoler, så skyldes det, at børnene ikke trives, og skolerne bør derfor opdrage børnene i demokrati og elevinddragelse. Det mener en politikommissær fra Det Kriminalpræventive Råd.

I nat gik det ud over Tingløkkeskolen

1 af 2

Der er heldigvis kun få skolebrande på Fyn om året, men i forhold til tidligere bliver der oftere og oftere sat ild til skolerne. Problemet gælder både på landsplan og i Sverige, hvor der bliver sat ild på en skole hver eneste dag.

Natten til tirsdag gik det ud over Tingløkkeskolen i Dalum, og som så ofte før mistænker politiet elever eller tidligere elever for at stå bag branden.

- Hvis eleverne trives i skolen, så begår de ikke hærværk og kriminilitet, og det kunne måske give anledning til at man tog en snak i skolerne om demokrati og elevinddragelse, siger Leif Jørgense, der er kriminalkommissær i Det Kriminalpræventive Råd.

Pæne omgivelser

På Fyn er det i år gået ud over Humlehaveskolen og Kroggårdsskolen, som har været udsat for hærværk og ildpåsættelse.

- Omgivelserne skal være i orden. Det skal se velplejet ud og beplantningen skal indrettes, så børn og unge ikke kan skjule sig nær skolen, siger Leif Jørgensen.

Politikommissæren opfordrer nu SSP-konsulenter og de kommunale lokalråd til at undersøge hvad man kan gøre for at undgå hærværk og brande på skolerne.