I det fynske folks tjeneste

Politi: Elevdemokrati skal forhindre skolebrande

I nat gik det ud over Tingløkkeskolen

1 af 2

Når børn sætter ild til deres skoler, så skyldes det, at børnene ikke trives, og skolerne bør derfor opdrage børnene i demokrati og elevinddragelse. Det mener en politikommissær fra Det Kriminalpræventive Råd.

Der er heldigvis kun få skolebrande på Fyn om året, men i forhold til tidligere bliver der oftere og oftere sat ild til skolerne. Problemet gælder både på landsplan og i Sverige, hvor der bliver sat ild på en skole hver eneste dag.

Natten til tirsdag gik det ud over Tingløkkeskolen i Dalum, og som så ofte før mistænker politiet elever eller tidligere elever for at stå bag branden.

- Hvis eleverne trives i skolen, så begår de ikke hærværk og kriminilitet, og det kunne måske give anledning til at man tog en snak i skolerne om demokrati og elevinddragelse, siger Leif Jørgense, der er kriminalkommissær i Det Kriminalpræventive Råd.

Pæne omgivelser

På Fyn er det i år gået ud over Humlehaveskolen og Kroggårdsskolen, som har været udsat for hærværk og ildpåsættelse.

- Omgivelserne skal være i orden. Det skal se velplejet ud og beplantningen skal indrettes, så børn og unge ikke kan skjule sig nær skolen, siger Leif Jørgensen.

Politikommissæren opfordrer nu SSP-konsulenter og de kommunale lokalråd til at undersøge hvad man kan gøre for at undgå hærværk og brande på skolerne.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.