Politi: Fejl at løslade voldsmænd

To voldsmænd, der gik amok i voldsrus i Kerteminde, blev tirsdag løsladt efter endt afhøring. Nu erkender Fyns Politi, at det var en fejl.

Til Ekstra Bladet siger politiassessor Ulla Thybo, at beslutningen om at løslade de to var en fejl.

- Havde jeg kendt det fulde omfang, havde jeg sendt dem for en dommer, men det går først op for mig kl. 16, og så ville jeg ikke ulejlige dommeren, siger Ulla Thybo til avisen. 

Fyns Politi oplyste til TV 2/FYN tirsdag eftermiddag, at de valgte at løslade de to unge mænd, fordi deres jurister ikke mente, at de to unge kunne blive varetægtsfængslet - men sigtelserne opretholdes.

De to teenagere gik amok tirsdag morgen i Kerteminde.

Klokken lidt i syv blev politiet kaldt til byen, efter at der var meldinger om, at to unge mænd på 18 og 17 år var gået amok i en rus af vold og hærværk.

Først truede de en buschauffør på den lokale rutebilstation. Chaufføren forskansede sig i en bus, hvorefter de to unge mænd forsøgte at smadre bussen og komme ind til chaufføren. Da det ikke lykkedes, stak de af fra stedet.

Næste stop var det lokale posthus, hvor de ifølge politiet "teede sig åndssvagt". Postmesteren bad de to unge mænd om at dæmpe sig, men det førte til, at de brændte ham i ansigtet med en cigaret.

Teenagerne fortsatte videre til en bagerforretning, hvor de stjal en kakaomælk og siden kastede flasker ind på butikkens rude uden dog at smadre den.

Raserianfaldet var dog ikke slut. De to unge mænd lavede også hærværk mod en bil, inden politiet, der var ankommet til stedet i tre patruljebiler, fik dem anholdt. Den ene af de to mænd var så aggressiv, at politiet måtte pacificere ham ved hjælp af en peberspray.

Politiet mistænker de to unge mænd for også at have begået indbrud i en lokal Netto. Her var der smadret en rude, og der var spor af blod. De to mænd var smurt ind i blod, da de blev anholdt.

Samtidig er meldinger om, at både tilfældige forbipasserende som mødre og folk på knallerter er blevet jagtet af de to unge mænd.

Oversigt

    Oversigt