I det fynske folks tjeneste

Politi følger Bandidos-togt i Odense tæt

Fyns Politi og Rigspolitiet følger Bandidos' forsøg på at etablere sig i Odense, der traditionelt har været Hells Angels-område.

Politiet følger støttegruppen tæt

Politiet følger nøje med i forsøget på at oprette en støttegruppe for Bandidos i Odense, der traditionelt er en Hells Angels-by.

- Der er tale om en gruppe personer - og det er ikke ret mange - der forsøger at samle sig til støtte for Bandidos. Men selvom personkredsen ikke er stor, så er det naturligvis noget, vi følger tæt, siger lederen af bandeenheden hos Fyns Politi, Kirsten Fisher.

Samme melding kommer fra chefen for Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, Kim Kliver. Han understreger dog, at politiet ikke tager særlige forholdsregler i forhold til rockergrupperne.

- De her miljøer spekulerer meget i at bruge pressen til at skabe polariseringer. Men vores opgave er at se nøgternt på situationen, og vi håndterer det her inden for rammerne af vores normale indsats, siger Kim Kliver.

Dannelsen af en støttegruppe til fordel for Bandidos kunne ellers ligne et brud på den fredsaftale mellem de to rockerklubber, der siden 1997 har inddelt landets underverden i zoner, og hvor Odense altså blev Hells Angels' område.