Politi frygtede gasser fra kemikalier

En sammenblanding af forskellige kemikalier og udslip af gas fik politi og brandvæsen til at udsende en beredskabsmeddelelse tirsdag morgen.

Branden opstod omkring klokken syv hos industrivirksomheden Micro Matic i det sydvestlige Odense.

- Da vi kommer herud ser vi, at der er en masser kemikalier, og når de bliver blandet får vi en masse nitrøse gasser. Det får os til at udsende en beredskskabsmeddelelse øjeblikkeligt, fortæller indsatsleder fra Odense Brandvæsen, Leon Jensen.

Meddelelsen betød, at beboere i området blev bedt om at holde sig indendøre, lukke døre og vinduer og afbryde ventilation. Samtidig blev et større område omkring Micro Matic på Holkenbjergvej afspærret af politiet.

- Vi kunne lugte klor, og det var risikoen for et større udslip, der fik os til at udsende en beredskabsmeddelelse, fortæller indsatsleder fra Fyns Politi, Torben Jacobsen.

Efter halvanden time fik brandvæsnet branden under kontrol og både beredskabsmeddelelse og afspærring blev ophævet.

- Vi fik ret hurtigt styr på det, og nogle tilkaldte eksperter forsikrede, at der ikke længere var fare for udslip, siger Leon Jensen.

Årsagen til branden er endnu ikke fastlagt. Micro Matic producerer blandt andet industriudstyr og armaturer til fadølsanlæg.

Oversigt

    Oversigt