Politi frygtede kollaps af fynsk bro

Jordfarvet vand i Svendborgsund førte til frygt for sammenstyrtning af Svendborgsundbroen.

Politi og beredskab på Fyn holdt vejret en times tid tirsdag eftermiddag, mens en større udsivning af vand ved en af Svendborgsund-broens bropiller på land blev undersøgt.

Politiet frygtede, at en underjordisk kilde var begyndt at fosse ud omkring bropillerne med fare for at underminere dem.

- Hvis det havde undermineret bropillen, så havde det været katastrofalt. Det kunne have ført til sammenstyrtning af brofag, fortalte vagtchef ved Fyns Politi Per Sterobo først på aftenen tirsdag.

På det tidspunkt troede politiet, at man havde opklaret, hvad der var på færde. Meldingen lød på en læk i et rør, som fører et vandløb ud under et boligkvarter og ud i Svendborgsund.

I omegnen af 600 liter vand strømmede hvert minut ud i havet, men det skulle senere vise sig, at der ikke var noget galt overhovedet.

- Nu har vi fundet ud af, at vandet stammer fra nogle regnvands-bassiner, der er blevet lavet i forbindelse med den nye motorvej, som er koblet på det rør, hvor vandløbet også løber, fortæller Per Sterobo tirsdag aften.

Alt viste sig altså at fungere, som det skulle. Men det kunne let have ført til et trafikalt kaos, hvis politiet havde valgt at spærre broen af i frygt for sammenstyrtning.

Svendborgsundbroen forbinder Fyn med Tåsinge og er samtidig den eneste vej til Langeland. Derfor havde det fået store trafikale følger, hvis politiet havde fundet det nødvendigt at lukke broen.

Oversigt

    Oversigt