Politi frygter bandeopgør i weekenden

Black Army, Loyal to Familia og Bandidos kan tørne sammen i Odense, mener politiet, der vil visitere folk.

To bander og en rockergruppe vil i weekenden mødes til en fest i Odense, men politiet frygter, at det kommer til voldelige opgør.

Derfor har politidirektøren besluttet, at de almindelige regler sættes ud af kraft i et bestemt område af byen fra lørdag klokken 12 til søndag klokken 13.

I området må betjente undersøge personer og biler for våben, selv om der ikke er en konkret mistanke.

Det er folk fra Black Army, Loyal to Familia og Bandidos, som ventes til Fyn lørdag.

Indgrebet med en såkaldt visitationszone begrundes med udsigten til opgør mellem grupperne.

Der er "interne spændinger i visse bandegrupperinger og spændinger mellem rivaliserende bander", lyder det fra Fyns Politi.

Politiet frygter voldelige sammenstød, måske med brug af våben.

I Odense står Hells Angels i forvejen stærkt, og Black Army har medlemmer i Vollsmose og i øvrigt også i det vestlige Aarhus.

Netop Black Army har været mål for en intens overvågning fra Østjyllands Politi, og torsdag blev to østjyske mænd fra gruppen fængslet for et skydevåben.

Ved Aarhus er godt halvdelen af de lokale Black Army-medlemmer for tiden i fængsel, oplyste vicepolitiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen torsdag.

Loyal to Familia er en gruppe, som er opstået i København, og som hidtil har opereret i og nær København med for eksempel organiseret hashhandel.

I andre tilfælde er medlemmerne dømt for vold og våben.

Her er der visitationszone

N08 kort

Dette område er omfattet af politiets visitationszone:

Toldbodgade, Buchwaldsgade, Skibhusvej og Sandhusvej mod nord, Svendborgmotorvejen mod øst, Niels Bohrs Allé, Hjallesevej, Hunderupgade, Tietgens Allé, Kløvermosevej mod syd og Falen og Grønløkkevej mod vest.

Oversigt

    Oversigt