Politi går til kamp mod indbrudstyve

Fyns Politi indleder nu en stor kampagne i forsøget på at sætte en stopper for de mange indbrud, der hærger Fyn.

En plan, der blandt andet indebærer, at politiet vil holde ekstra øje med de kriminelle.

Tyvene har rigtig travlt i øjeblikket. Antallet af indbrud på Fyn er steget voldsomt henover de senere år, og det bliver stadig værre.

I 1. kvartal sidste år var der 1051 indbrud i private boliger på Fyn. I samme periode i år har der været 1368 indbrud - en stigning på hele 30 procent.

Stor stigning over det meste af Fyn

Indbrud i private hjem opgjort for perioden 1. januar 2009 til 14. april 2009.
Kilde: Fyns Politi
Indbrud i private hjem opgjort for perioden 1. januar 2009 til 14. april 2009. Kilde: Fyns Politi

I opgørelsen over indbrud i private hjem fra nytår til midt i april viser stigninger over hele Fyn - fra 8 procent i Odense og op til 151 procent i Nyborg.

- Det kan vi kun have det dårligt med. Det er utroligt krænkende - så det er klar noget, vi gerne vil yde en indsats mod, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

Derfor har Fyns Politi i dag indledt en stor kampagne mod ubudne gæster.

- Vi vil prøve mere målrettet og analytisk og gribe det her an og se, om vi kan få sat nogen bag tremmer. For det her er fuldstændigt utåleligt, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.

Vil holde øje med gamle kendinge

Planen indebærer blandt andet, at politiet i langt højere grad vil holde øje med gamle kendinge.

- Hvis det er nogen, vi tidligere har haft straffet, og kan konstatere, at de ikke sidder i fængsel, så kan det godt være, at vi vil ofre lidt opmærksomhed på at se, hvad de laver, når de er kommet ud i friheden, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.
 
Samtidig vil politiets jurister forsøge at få endnu flere indbrudstyve varetægtsfængslet end nu, og så vil betjentene offensivt bruge trafikkontroller på alle tider af døgnet til at jagte tyve.

- Det gælder, hvor personer bliver tjekket i forbindelse med almindelig trafikkontrol, men udvidet i den forstand, at vi kigger efter indbrudsværktøj og tyvekoster, siger politiinspektør Johnny Schou fra Fyns Politi.
 
Østeuropæiske bander skal også stresses, og derfor vil politiet stoppe flere biler med udenlandske nummerplader.

Gode råd fra hjemmeside

Politiet opfordrer alle til at besøge hjemmesiden www.stopindbrud.dk. Her kan man få mange gode råd til, hvordan man sikrer sig mod tyvene.

www.stopindbrud.dk

Oversigt

    Oversigt