I det fynske folks tjeneste

Politi i aktion mod fyrværkerilager

Skattecenter Svendborg og Fyns Politi slog tirsdag aften til imod et lager af ulovligt fyrværkeri på Nordlangeland.

Politiet konfiskerede ved ransagningen blandt andet 2 computere, 15 mobiltelefoner og noget hash.

Fyns Politi havde fået et tip om ulovlig aktivitet på adressen, og havde derfor i en tid holdt øje med beboerens færden.

Da politiet og SKAT ankom til adressen tirsdag aften, viste det sig, at der på adressen var et lager på godt 400 kg ulovligt fyrværkeri, heriblandt omkring 1000 store kanonslag.

Den mandlige beboer kan nu se frem til en sigtelse efter fyrværkeriloven, en sigtelse efter våbenloven og loven om euforiserende stoffer.

Udover sigtelserne kan manden nu også vente større krav fra SKAT for manglende betaling af skat og moms.

Konfiskerede mobiltelefoner og hash

Politiet konfiskerede ved ransagningen blandt andet 2 computere, 15 mobiltelefoner og noget hash.

Manden havde lidt skiftende forklaring til de mange telefoner, men det stod klart, at de var et redskab i hans omfattende forretning med salg af fyrværkeri.

Der blev også beslaglagt dokumenter, der beviser handel med blandt andet fyrværkeri for flere hundrede tusinde kroner.

Skattecenter Svendborg vurderer sagen som et led i et organiseret salg af fyrværkeri på Sydfyn, og vil lade SKATs afdeling for Økonomisk Kriminalitet kigge på sagen i samarbejde med Fyns politi.

- Vi havde en formodning om, at der var behov for en styrket indsats mod ulovligt salg af fyrværkeri i skattecenterets område. Det bekræfter denne sag. Umiddelbart ser det ud til, at denne enkeltstående sag har mange forgreninger, men det vil den efterfølgende efterforskning skulle belyse, siger afdelingsleder Tania Rasmussen fra Skattecenter Svendborg.