Politi klar til J-dag

Julebryggen bliver fredag frigivet, og det betyder gratis øl på mange værtshuse på Fyn. I Odense ruster politiet sig til en aften med mere uro end sædvanligt.

Alene i Odense vil der fra 20.59 fredag aften blive udskænket gratis sneøl fra mere end 60 forskellige barer. Og erfaringerne viser, at det lokker rigtig mange mennesker i byen. J-dag har de seneste år været den dag, hvor flest danskere er i byen.

Samtidig har de fleste lige fået løn, og derfor forudser politiet en aften, hvor der bliver ekstra brug for ordensmagten.

- Vi har sat ekstra mandskab ind i aften, så vi er klar når de mange fulde folk bevæger sig rundt i byen, siger vagthavende ved Fyns Politi.

Spritkontrol

En gennemgang af døgnrapporterne fra de seneste års J-dage viser, at der sker en stigning i spritkørsel, tyveri og hærværk, den aften julebryggene bliver frigivet.

I 2012 blev 12 personer snuppet for spirituskørsel efter J-dag, og det er i følge politiet voldsomt mange. Derfor starter politiet allerede fra fredag aften med udvidet spritkontrol.

- Erfaringen viser, at der stadig er alt for mange bilister, der kører bil selv om de har indtaget spiritus/ narko, eller en kombination af begge dele, i forbindelse med de mange julfrokoster, der traditionen tro bliver afholdt privat og i firmaer, siger Jørgen Andersen, der er vicepolitiinspektør i færdselsafdelingen.

Oversigt

    Oversigt