Politi: Klubhus lukker, men kriminaliteten fortsætter

Det er kun en lille sejr på vejen, at Black Army har forladt klubhuset på Nyborgvej i Odense. Derfor fastholder Fyns Politi samme tryk på banderne.

Skudepisoder, brand og larm. Det har været virkeligheden for beboerne ved siden af Black Armys tilholdssted på Nyborgvej i Odense. Derfor har de længe ønsket klubhuset lukket. 

Onsdag kunne Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), meddele på sin Facebookprofil:

- Black Army har forladt deres bandeklubhus på Nyborgvej, opsagt lejemålet og afleveret nøglerne. Det er jeg blevet meddelt af udlejeren. Et vigtigt slag i kampen mod banderne er vundet.

Men selvom et slag i kampen mod banderne er vundet, er det langt fra det sidste. 

- Det betyder ikke, at kampen mod banderne er slut. Jeg er sikker på, de vil finde nye måder at lave deres kriminelle aktiviteter på, fortæller Peter Rahbæk Juel (S).

Det siger også Fyns Politi, der på trods af lukningen fastholder samme tryk og ressourcer på forebyggelse og bekæmpelse af bandekriminalitet, som de hele tiden har haft.  

- At man tager rygmærkerne af og lukker klubhuset, er ikke ensbetydende med, at der ikke foregår stofhandel og meget brutal kriminalitet. Det er et lille skridt på vejen, men et vigtigt skridt på vejen, fortæller politidirektør hos Fyns Politi Kit Claudi Grøn-Iversen.

Bandepakken

Den nye bandepakke, der faldt på plads i foråret, indeholder blandt andet bedre redskaber til kommunerne, så de kan forbyde rockerborge, give skærpet straf for brug af våben, lave visitationszoner og indskrænke prøveløsladelser. 

quote At man tager rygmærkerne af og lukker klubhuset, er det ikke ensbetydende med, at der ikke foregår stofhandel og meget brutal kriminalitet

Kit Claudi Grøn-Iversen, politidirektør, Fyns Politi

Den er de glade for hos Fyns Politi.

- Vi har fået nye midler i bandepakken, og Folketinget arbejder videre med at give os flere redskaber. Kommunerne er også godt med, og civilsamfundet stiller op og tør vidne, fortæller Kit Claudi Grøn-Iversen.

For selvom Black Army nu er ude af klubhuset, kommer Fyns Politi stadig til at tage redskaberne i brug.

- Jeg kan garantere for, at vi sætter alle ressourcer ind for at holde trykket på banderne uændret. For kampen er ikke slut, siger Kit Claudi Grøn-Iversen:

TV 2/Fyn har onsdag været i kontakt med flere beboere på Nyborgvej nær Black Armys nu tidligere klubhus. De er bange for at stå frem, men de fortæller, at de er glade for, at banden har forladt klubhuset.

- Vi har fået nye midler i bandepakken, og Folketinget arbejder videre med at give os flere redskaber. Kommunerne er også godt med, og civilsamfundet stiller op og tør vidne, fortæller Kit Claudi Grøn-Iversen.

Oversigt

    Oversigt