Politi kommer i slagsmål med fodboldbøller

På onsdag må politiet gribe hårdhændet ind for at stoppe uroligheder mellem to klubbers fodboldfans. Der vil blive både råbt og slået, når politiet øver sig i at håndtere fodbolduroligheder.

Øvelsen, der involvere et stort antal betjente, finder sted onsdag middag mellem Dalum Stadion og Dyreskuepladsen.

Ordensmagten skal både agere politi og være udklædte fans fra to topklubber. Og for at gøre øvelsen så realitisk som muligt, vil politiet ikke fortælle, hvordan balladen udvikler sig.

- Det holder vi for os selv. For politifolk følger også med i medierne, og de skal helst ikke kunne gætte sig til det hele på forhånd, siger politiassistent Peder Anker Hansen fra Fyns Politi.v

Målet med øvelsen er at sikre, at politiet kan anvende dialog, følge en planlagt strategi, mens også hurtigt at gribe effektivt ind, hvis der opstår uro mellem to fan-grupper.

-Det er heldigvis yderst sjældent, at vi har konfrontationer mellem fodboldfans herhjemme. Vi har heldigvis stor succes med at bruge vores gulklædte dialogbetjente. Men opstår der ballade, er vi selvfølgelig nødt til at være helt skarpe på, hvad vi skal gøre. Derfor øver vi os, siger Peder Anker Hansen.

Oversigt

    Oversigt