Politi: Nogen dækker over sexkrænkeren

Fyns Politi tror, at nogen ved, hvem sexkrænkeren fra Sydfyn er. Men af frygt for deres eget liv, vil de ikke vil ud af busken med deres viden.

Trods hundredvis af henvendelser og intensiv efterforskning i mere end syv måneder mangler Fyns Politi fortsat det afgørende spor, der kan fælde manden, der voldtog to små piger fra Østre Skerninge og Refsvindinge sidste år, og som måske forsøgte at få fat i et nyt offer i sidste uge.

Men politiet har langtfra opgivet at finde gerningsmanden, og Henrik Justesen, der leder efterforskningen, tror, at nogen ligger inde med det afgørende tip.

- Vi har endnu ikke fået den rigtige henvendelse. Det, vi normalt ser i den slags sager, er, at nogen har kendskab til en mand, der har gjort den slags ting, og vi mangler at få dem ud af busken, siger vicepolitiinspektør fra Fyns Politi, Henrik Justesen.

Henrik Justesens fornemmelse bygger på mange års erfaring med andre grove kriminalsager, hvor politiet ligeledes har efterforsket i lang tid.

- Når vi til sidste sidder med gerningsmanden, så er der altid en fire-fem stykker, der har haft kendskab eller stærk mistanke mod, at det var pågældende, der gjorde det, siger Henrik Justesen.

Men selvom kun de færreste ønsker at dække over så grove forbrydelser som dem i Østre Skerninge og Refsvindinge, så kan det være svært for personer med kendskab til gerningsmanden at stå frem.

- Det kan være, at det er en person, man har stærke relationer til, og hvis man fremkommer med sin mistanke eller viden, så kan det måske få store konsekvenser for ens eget liv. Så det kræver stærke overvejelser, før man lader sin egen verden styrte i grus, siger Henrik Justesen.

Henrik Justesen opfordrer dog indtrængende personer med en afgørende viden om at stå frem, så gerningsmanden kan blive pågrebet, inden der sker nye forbrydelser.

Oversigt

    Oversigt