Politi siger ja til ny sprængning af silo

Undersøgelserne af den delvis sprængte sukkersilo er færdige. En ny sprængning kan ske inden for få dage.

Fyns Politi har givet tilladelse til at foretage en ny sprængning for at jævne den gamle sukkersilo i Assens med jorden.

Hvornår sprængningen kan finde sted er endnu uvist, og beboerne i Næsgade må belave sig på at være evakueret på hotel i hvert fald indtil torsdag.

- Alle de involverede fagfolk, det firma, der står for sprængningen, og andre er nu færdige med undersøgelser af siloen, og nu mener man at have en løsning på, hvordan den kan sprænges, siger vagtchef Erik Halkjær, Fyns Politi.

Siloen skulle have været sprængt væk sidste tirsdag, men det lykkedes ikke at få jævnet den med jorden. Den blev imidlertid skadet og rykkede sig på sin sokkel.

Derfor har der været risiko for, at den kunne styrte sammen i stormen, og politiet har oprettet en sikkerhedszone rundt om siloen.

Dens nærmeste naboer har været evakueret på hotel nogle dage, mens Nordic Sugar, der ejer siloen, og de involverede entreprenører fra nedrivningsfirmaet Preben Hockerup har planlagt en ny sprængning.

- Nu går man i gang med at forberede sprængningen. Jeg kan desværre ikke sige, hvornår det bliver, men det bliver en gang i denne uge, siger Erik Halkjær.

Beboerne i Næsgade har foreløbig fået besked på, at de skal være evakueret indtil torsdag, men det kan godt ske, at der går yderligere et par dage, før siloen kan blive sprængt.

Arbejdet med at klargøre den første sprængning tog syv dage, oplyser daglig leder Henrik Hockerup Keller fra nedrivningsfirmaet til fyens.dk.

Oversigt

    Oversigt