I det fynske folks tjeneste

Politi: Uopmærksomhed skyld i mange trafikdrab

01:01

1 af 2

2013 har været et usædvanligt blodigt år på de fynske veje. Hele 24 trafikdrab har der været. Uopmærksomhed i trafikken får en del af skylden.

I 2012 var der kun 10 døde på Fyn, som følge af trafikulykker, men det tal er altså steget mærkbart i 2014. En tendens, der bestemt ikke går ubemærket hen i færdselsafdelingen ved Fyns Politi.

- Det er brandærgerligt, siger Jørgen Andersen, der er leder af færdselsafdelingen ved Fyns Politi.

Men forklaringen ligger ikke lige for.

- Det er faktisk også et spørgsmål, vi stiller os selv. Vi analyserer hver eneste trafikdrab sammen med Vejdirektoratet og kommunerne, og indtil videre har vi ikke kunnet finde en rød tråd i det. Men de fleste relaterer sig til uopmærksomhed, siger Jørgen Andersen til TV 2/FYN.

Jørgen Andersen mener, at det er et langt sejt træk, der skal til for at ændre folks opførsel i bilerne. Alt for ofte roder bilisterne med andre ting end rattet under kørslen, og det kan give farlige situationer.

- En del af de farlige situationer kan jo faktisk undgås, hvis man bare lige tænker sig om, når man sætter sig ind i bil, og beslutter sig for at have fokus på det, siger Jørgen Andersen.

Politiet mistænker dog også selvmord for at være årsag til flere af årets trafikdrab.

- Det er jo svært at dæmme op for. Det er ligegyldigt om vi taler kontrolindsats eller kampagner. Det er mennesker, der er i en ulykkelig situation, og som vælger at køre ud i trafikken og påkører et træ eller en anden bilist, siger Jørgen Andersen.

Ved du noget? Så send os et tip