Politi: Vi kan ikke rykke ud til alt på sekundet

Fyns Politi erkender, at sager som Brita Pedersens bliver nedprioriteret - men politiet forsikrer samtidig, at det ikke er ensbetydende med, at de ikke bliver behandlet.

Det er nu seks uger siden, at Brita Pedersen anmeldte en tyverisag til Fyns Politi. Her havde en lejer tømt huset for antikke møbler, billeder og porcelæn. 

LÆS BRITA PEDERSENS HISTORIE HER

 

Brita Pedersen fik tømt en bolig af en tidligere lejer.
Brita Pedersen fik tømt en bolig af en tidligere lejer.

 

Brita Pedersen har givet politiet navn og adresse på lejeren, men sagen er havnet i en bunke med en stribe lignende sager. Og familien har ikke hørt fra politiet, selvom sagen ifølge familien burde ligge lige til højrebenet i forhold til at blive opklaret.

Men sådan hænger tingene bare ikke sammen, forklarer politiinspektør, Johnny Schou fra Fyns Politi til TV 2/Fyn.

- Det er en prioritering blandt mange sager. Hvad skal skubbes op - og hvad behandles på lige fod med andre sager. 

- Der er ikke noget akut farligt for nogen her. Der er ikke noget, der er akut hastende for sagen. 

Jo længere tid, der går i sådan en sag - jo mindre er chancen jo for, at familien får tingene igen?

- Jeg anerkender selvfølgelig, at alt ville være nemmest, hvis vi kunne rykke ud til al ting i sekund et. Det kan vi desværre ikke, fortæller Johnny Schou til TV 2/Fyn. 

- Jeg anerkender selvfølgelig, at alt ville være nemmest, hvis vi kunne rykke ud til al ting i sekund et. Det kan vi desværre ikke.

Og det må denne her familie leve med?

- Ja, det må de beklageligvis - ligesom mange andre, der indgiver anmeldelser, som det tager en vis tid at behandle. 

Kan du forstå familiens skuffelse over, at I ikke kommer, når man har brug for jer?

- Det kan jeg sagtens forstå. Jeg tror, at alle der ringer til politiet og ønsker hjælp tænker: Min sag må være den vigtigste. Fordi den fylder mest for én selv. 

Vi har flere gange her på TV 2/FYN fortalt, at de fynske betjente er presset af overarbejde og udstationering som følge af bevogtningsarbejde ved den franske ambassade og den jødiske synagoge i København samt opgaver ved den dansk-tyske grænse.

- Der er ikke nogen entydig forklaring. De folk vi afgiver til grænsen og til København, dem bruger vi ikke til sagsbehandling eller anden politiaktivitet på Fyn, så selvfølgelig er der nogle ressourcer, som normalt ville være på Fyn, men som ikke er her i øjeblikket. Om det direkte smitter af på sagsbehandlingen - det synes jeg er svært at sige, siger Johnny Schou. 

Hvornår sker der noget i den her sag?

- Jamen den skal nok blive løftet. Jeg sætter ikke præcis dag eller time på, men den skal nok blive løftet, når vi kommer frem til den.

 

Oversigt

    Oversigt