Politibetjente støtter ghettostyrke

S og SFs planer om flere betjente i ghettoerne og udgangsforbud for unge lømler får ros af politiforbundet.

Landets politibetjente bakker op om Socialdemokraternes og SF's ghetto-udspil. Det skal blandt andet sikre 200 flere betjente i ghettoområderne, holde unge problembørn hjemme efter klokken 22 og resultere i hurtigere straf til unge, som begår kriminalitet.

- Der er utroligt mange positive elementer i forslaget, og det flugter meget fint med det, vi selv har været fremme med om blandt andet at generobre ghettoområderne ved at være massivt til stede, siger Peter Ibsen, der er formand for Politiforbundet.

Han roser også, at der lægges op til et tættere samarbejde med blandt andet socialvæsenet og skolerne, og kalder det for "fornuftige tanker", at politiet skal følge unge lømler hjem, hvis de opholder sig udenfor efter klokken 22.

- Det bliver en svær øvelse, men hvis forældrene ikke er i stand til at markere overfor børnene, hvor grænsen går, så er der nogle andre, der er nødt til at tage over. Og her er udspillets tanker både fornuftige og rigtige, siger Peter Ibsen.

Han vurderer, at med 200 betjente ekstra i ghettoområderne, så "ser det fornuftigt ud", fordi der i forvejen er en "ikke helt lille" indsats i områderne i forvejen.

De to partiers ghetto-udspil får i tirsdagens udgave af Morgenavisen Jyllands-Posten også støtte af de Konservative og Dansk Folkeparti. Dansk Folkeparti mener dog, at de 150 millioner kroner, der er sat af til indsatsen, er for lidt.

Oversigt

    Oversigt