I det fynske folks tjeneste

Politichef advarer mod stram styring

En stram central styring risikerer at ende i kvantitet frem for kvalitet, siger politidirektør Poul Løhde fra Fyns Politi. Han kritiserer det "måltyranni", politiet skal leve med.

En politidirektør ønsker en mindre central styring af politikredsene i fremtiden.

- Jeg er enig i, at det, personalet kalder "måltyranniet", er irriterende, siger politidirektør Poul Bjørnholdt Løhde fra Fyns Politi om en række tillidsmænds frustrationer.

- Det risikerer at blive kvantitet i stedet for kvalitet, siger Løhde om de mange såkaldte produktionsmål, som de 12 politikredse skal leve op til.

For eksempel skal politiet præstere et vist antal standsede køretøjer i forbindelse med færdselskontrol.

- For at få et højt tal er det nemmeste at have hastighedskontrol langs vejene. Men hvis jeg vil gøre det, som jeg mener, er mere væsentligt lige nu, nemlig indsats mod kørsel frem for rødt lys, så er det mere omstændeligt, og så får jeg dårligere tal, siger Løhde.

Han understreger, at han ikke er modstander af målinger. Men "måltyranniet" får politiet til at stivne, være ufleksibelt og til at miste den lokale relevans.

- Det burde først og fremmest være borgmestrene i kredsrådet, der sammen med mig sætter målene, siger Poul Bjørnholdt Løhde.

Han er stor tilhænger af politireformen og er stolt af sine medarbejderes indsats. Også derfor ærgrer han sig over detailstyringen.

- Fængslerne bugner. En tredjedel af de banderelaterede personer her på Fyn er for øjeblikket i fængsel. Og jeg har i mine 30 år i politiet aldrig set så mange tyveknægte og røvere blive taget på fersk gerning. Det ser jeg som et enkelt og soleklart udtryk for effektivitet, siger Poul Bjørnholdt Løhde.