I det fynske folks tjeneste

Politichef: o.k. håndtering af butikstyve

Også før politireformen trådte i kraft, skulle butiksejere selv håndtere mindre butikstyverier uden politiets hjælp. Politichef afviser kritik af bla. Fyns Politi.

Rigspolitichef afviser kritik af bla. Fyns Politi

Der er ikke noget galt i, at politiet ikke rykker ud til alle butikstyverier. Sådan var det også før politireformen trådte i kraft sidste år.

Det siger rigspolitichef Torsten Hesselbjerg, og han bakkes både op af flere vagtchefer på landets vagtcentraler og Politiforbundet.

- Som udgangspunkt bør politiet rykke ud. Men det må afhænge af den konkrete situation, og hvad det er for en type tyveri, og hvem der har begået det og af billedet i politikredsen i øvrigt, siger Torsten Hesselbjerg til Ritzau.

Udmeldingen kommer, efter at Jydske Vestkysten har kunnet berette om, at Sydøstjyllands og Fyns Politi som hovedregel ikke kører ud ved butikstyverier.

De forretningsdrivende må selv udfylde anmeldelsesblanketterne og forsøge at få oplyst tyvens identitet. Og det har virket krænkende på butiksindehavernes retsfølelse.

Torsten Hesselbjerg understreger, at politireformen ikke kan gives skylden. Fremgangsmåden var den samme før 1. januar 2007.