Politidirektør om borgmesterkrav: Det kommer ikke til at ske

Borgmestrenes krav om at få de lokale politistationer tilbage kommer ikke til at ske. Politidirektøren siger til TV 2/FYN, at hun har meget svært ved at se, at der bliver lukket op for den del af politikabalen.

Mandag var første dag med det nye Fyns Politi.  Reorganiseringen betyder blandt andet, at lokalstationerne i Assens, Middelfart og Nyborg nu er lukket  og omdannet til såkaldte politibutikker. 

Betjentene, der før mødte ind i Middelfart, Nyborg og Assens, møder nu ind i Odense og Svendborg, Den  nye centralisering af Fyns Politi betyder, at land- og lokalbetjente altså er væk. 

quote Vi vil gerne høres. Det her optager rigtig mange af vores borgere

Steen Dahlstrøm, borgmester i Middelfart

Og beslutningen om at afskaffe lokal- og landpolitiet møder kritik fra en række fynske borgmestre. 

- Vi har sagt ved en hver given lejlighed, at vi gerne vil have lokalpolitiet igen, siger Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune.

Også Steen Dahlstrøm, der er borgmester i Middelfart havde fredag en klar bøn til politidirektør:

- Tag nu lige en tænkepause. Rul processen tilbage til foråret 2016. Processen er kørt skævt. 

- Vi vil gerne høres. Det her optager rigtig mange af vores borgere. Vi synes blandt andet, at en politibutik i Middelfart er utilstrækkeligt, siger Steen Dahlstrøm (A) til TV 2/FYN. 

Se interview med Steen Dahlstrøm (A)

Men politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen er ikke umiddelbart klar til at rulle hele politikabalen tilbage.

Kan borgmestrene se frem til at få deres lokale politistationer tilbage?

- Det har jeg rigtig svært ved at forestille mig. Men nu er de kommet med et bud på, at vi skal kigge på det igen. Og vi har kredsrådsmøde den 25. oktober - hvor vi kigger på tingene. 

- Men situationen er jo ikke væsentligt ændret, så jeg har rigtig svært ved at forestille mig, at vi har tænkt os at lukke op for den del af kabalen, siger politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen til TV 2/FYN.

Budskabet fra borgmestrene kommer på et tidspunkt med en intern konflikt hos Fyns Politi. Ondag udtrykte 600 fynske politifolk mistillid til Kit Claudi Grøn-Iversen. 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt