Politidirektør vil ikke diskutere offentligt med landbetjente

Politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen vil ikke offentligt diskutere ændringerne hos Fyns Politi med de betjente, som bliver ramt af den nedlagte landbetjentordningen på Ærø.

Fyns Politi vil som led i en større omstrukturering og organisationsændring blandt andet fem steder nedlægge den landbetjentordning, der holder en landbetjent fast på Ærø.

I en artikel på mitfyn.dk kritiserer en kommunikationsekspert det kommunikative i udmeldingen, der har gjort ærøboere utrygge, fordi de står til at miste deres landbetjent.

I forlængelse af artiklen opstod en debat på Twitter mellem Fyns Amts Avis' lokalredaktør på Ærø, Anders C. Østerby, redaktør på TV 2/FYN Lasse Hørbye og politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen, hvor de to journalister inviterede politidirektøren til at debattere sagen, utrygheden og hele forløbet med et panel af deltagere.

Det vil politidirektøren som udgangspunkt gerne - hvis hun kan få sikkerhed for, at det ikke er en offentlig debat mod egne medarbejdere. 

Se hele Twitter-samtalen her eller via linket i bunden.
Se hele Twitter-samtalen her eller via linket i bunden.

Adspurgt hvorfor hun ikke vil det, når hun godt vil diskutere sagen med Fyns Politis egne betjente i kommentarspor på Facebook, svarer Kit Claudi Grøn-Iversen på Twitter:

- Fordi det er aldeles upassende - hvilket jeg flere gange har gjort klart. Jeg debatter personalesager internt.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

 Det får Anders C. Østerby til at tweete:

- Jeg tænker ikke, det skal handle om personalesager, men om øens politidækning og borgernes utryghed.

Svaret fra politidirektøren lyder, at hun i så fald vil bestemme, hvem fra Fyns Politi der kan udtale sig om disse emner.

- Fint. Så afgør jeg, hvem der udtaler sig på vegne af Fyns Politi i den sammenhæng, skriver Kit Claudi Grøn-Iversen på Twitter.

Kritik for for mundkurv

Tidligere er politidirektøren blevet kritiseret af Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen for at skabe usikkerhed blandt politiets ansatte om deres ytringsfrihed.

- Politidirektøren på Fyn havde efter det oplyste ikke til hensigt at begrænse de ansattes ytringsfrihed, da hun i en artikel i Fyns Amts Avis den 26. oktober 2015 udtalte sig om landbetjentene på Ærøs adgang til at ytre sig. Men politidirektørens udtalelser var egnede til at skabe usikkerhed blandt de ansatte om deres ytringsfrihed.

Politidirektør Kit Claudi Grøn-Iversen havde blandt andet udtalt, at landbetjentene på Ærø ”må stort set sige alt, når jeg er klar over, hvad de siger, og kritik er rejst internt først.”

I forlængelse af udtalelsen fra Ombudsmanden blev der henstillet til Fyns Politi om at rette op på den usikkerhed om de ansattes ytringsfrihed, som politidirektørens udtalelser kan have skabt.

Oversigt

    Oversigt