I det fynske folks tjeneste

Politidirektør meldt for bestikkelse

Midt- og Vestjyllands politidirektør Jens Kaasgaard er af en borger blevet meldt til politiet for at modtage VIP-billetter fra Messecenter Herning.

En borger fra Odense har indgivet en politianmeldelse mod politidirektør Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi.

I anmeldelsen anklager Kristian Kristiansen politidirektøren for overtrædelse af den såkaldte korruptionsparagraf, som siger, at personer i offentlig tjeneste ikke må modtage gaver.

Anmeldelsen kommer efter dagbladet B. T. s afsløring af, at politidirektøren siden 2007 har modtaget VIP-billetter til sports- og koncertarrangementer fra Messecenter Herning. I alt har billetterne haft en værdi af 12.500 kroner.

Da Messecenteret er afhængig af politidirektørens tilladelse til at afholde sine arrangementer, kan VIP-billetterne ses som bestikkelse, mener anmelderen.

- Jeg opfatter det som en repræsentativ forpligtelse, siger Jens Kaasgaard til B.T. om billetterne til sig selv og sin kone til bl.a. koncerter med Bruce Springsteen og Genesis.