Politiet advarer mod telefonfup

Udenlandske svindlere fupper fynboerne til betale for at "renset" deres computere. Fyns Politi advarer nu mod de udenlandske kriminelle.

Smæk røret på med det samme, hvis du modtaget et opkald fra en engelsktalende person der siger, han ringer fra Microsoft. Sådan lyder opfordringen fra Fyns Politi.

- Senest er en borger blevet fuppet til at betale 1500 kroner for at få "renset" sine computere for en påstået virus, forklarer Albert Rasmussen, der er leder af Fyns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet.

Fremgangsmåden er at en engelsktalende person ringer og præsenterer sig som ansat hos Microsoft. Ofte taler de med indisk accent og påstår at der er konstateret virus på en computer. Men det er et svindelnummer, påpeger politiet, der pointerer at Microsoft aldrig ringer til deres kunder uden forudgående aftaler.

- I øjeblikket kan vi desværre ikke gøre så meget andet end at advare borgerne om at passe på med denne form for svindel, siger Albert Rasmussen.

Fyns Politi og de andre politikredse samarbejder med deres europæiske kolleger om at forsøge at identificere gerningsmændene.

Oversigt

    Oversigt