I det fynske folks tjeneste

Politiet afblæser bombealarm i Odense

01:35

1 af 2

Tasken, som vakte bombefrygt på Flakhaven i Odense tirsdag, var harmløs, oplyser Fyns Politi.

Det var ikke en bombe, men nogle private effekter, der gemte sig i den taske, som tirsdag forpurrede statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) 1. maj-tale på Flakhaven i Odense.

Det oplyser Fyns Politi.

- Det har vist sig, at tasken indeholdt nogle private effekter, der efterfølgende er konstateret stjålet, skriver vagtchef Erik Skov fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Hærens bomberydningstjeneste (EOD) har de seneste timer undersøgt tasken ved at beskyde den, gennemlyse den og slutteligt undersøge den ved håndkraft.

Klokken 11.50 - 10 minutter før Helle Thorning-Schmidt skulle på talerskolen i Odense - modtog Fyns Politi et opkald fra en borger, der havde set en mand smide tasken i en skraldespand og efterfølgende forlade stedet på en knallert.

- Skraldespanden står stort set lige ved siden af talerstolen, hvor statsministeren skulle stå. Så vi tager vores forholdsregler, sagde Erik Skov umiddelbart efter anmeldelsen.

Den mistænkelige taske fik hurtigt Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at aflyse 1. maj-arrangementet på Flakhaven ved Odense Rådhus og flytte det til den nærliggende Eventyrhaven.

Helle Thorning Schmidt begyndte sin talerække i Aarhus tirsdag morgen, hvorefter hun fortsatte til først Vejle, så Kolding og altså ved middagstid Odense.

Hun sluttede dagen af med at holde tale i Fælledparken i København.

Ved du noget? Så send os et tip