Politiet affyrede skud: To mænd dømt for voldsomt biltyveri

En 33-årig og en 35-årig mand har fået fængselsdomme efter et voldsomt biltyveri, hvor politiet måtte affyre tre skud.

To mænd på henholdsvis 33 og 35 år er ved Retten i Odense blevet idømt henholdsvis fem og ti måneders fængsel. Desuden er den ene blevet udvist af landet i seks år. Det oplyser anklagemyndigheden hos Fyns Politi.

De to mænd udsatte nytårsaftensdag to betjente for fare ved at køre frem mod dem i en bil.

Fyns Politi modtog den 31. december klokken 11 en anmeldelse om, at to mænd var i gang med at stjæle to biler på en ejendom på Holmehavegyden i Brylle ved Tommerup.

Ejer blandede sig

Ejeren af ejendommen opdagede, hvad der var i gang, og han forsøgte derfor at stoppe tyveriet. Men i stedet endte han med at blive slået ned.

Mandens søn og svigerdatter var også på ejendommen, og da de efterfølgende blandede sig, blev de forsøgt påkørt. De blev dog ikke ramt og kom ikke noget til.

Herefter stak gerningsmændene af i en stjålet Audi A3, og under flugten fra politiet kørte bilen direkte mod to betjente, som måtte springe til side for at bringe sig i sikkerhed, har politiet efterfølgende oplyst.

Betjentene affyrede i alt tre skud i forsøget på at få mændene i den stjålne bil til at stoppe. Først et varselsskud og derefter yderligere to skud mod bilen, der alligevel fortsatte flugten.

I januar blev en tredje person - en 31-årig mand - varetægtsfængslet i forbindelse med røveriet af bilen. Han er dog ikke dømt i sagen.

Oversigt

    Oversigt