I det fynske folks tjeneste

Politiet beskytter SF mod demonstranter

Udlændinge fra danske asylcentre er lørdag mødt op til SF's landsmøde i Odense for at protestere over partiets udlændingepolitik. De når dog kun til parkeringspladsen.

Udlændinge fra danske asylcentre var lørdag mødt op til SF's landsmøde i Odense for at protestere over partiets udlændingepolitik. De nåede dog kun til parkeringspladsen.

Men slagord som "Gi' os SF tilbage", "uden diskrimination" og "uden DF-retorik" er omkring 40 demonstranter af anden etnisk herkomst end dansk lørdag formiddag mødt op ved Odense Congress Center, hvor SF holder landsmøde.

Demonstranterne protesterer over den højredrejning, SF ifølge dem - hvor af flere sidder i asylcenter - har taget.

De når dog ikke længere end til parkeringspladsen, cirka 200 meter fra indgangen til centeret, for politiet har meddelt dem, at de ikke må komme helt hen til kongrescenteret, da det er lejet af SF, forklarer talsperson for demonstranterne, Farhiya Khalid.

Det har dog ikke været nødvendigt for ordensmagten at møde op for at holde demonstranterne væk.

En af demonstranterne forsøger til gengæld - forgæves - at få SF-formanden til at komme ud på parkeringspladsen.

"Villy, kom ud og snak med os! Kan du høre os," råber han.

Det er ikke mindst SF's aftale med Socialdemokraterne om at fastholde 24-årsreglen efter et valg, som demonstranterne er vrede over.

Inden for i kongrescenterets foyer - med demonstranterne uden for høreafstand - afviser Villy Søvndal dog, at SF har sammenfaldende synspunkter med DF med hensyn 24-årsreglen. For trods aftalen med S, går SF ikke ind for at opretholde reglen, lyder det.

- Nej, men vi har indgået et kompromis, hvor vi siger, at den regel kan vi ikke ændre i den første valgperiode. Vi er stadig modstandere af den, men vi anerkender, at der ikke kan skabes flertal for at fjerne den. Så i den første periode efter et valg bliver 24-årsreglen ikke ændret, forklarer Villy Søvndal.

Han følger i øvrigt ikke demonstranternes opfordring om at komme ud og snakke med dem.

Hos Fyens Politi bekræfter vagthavende, at demonstranterne har fået forbud mod at komme helt hen til kongrescenteret.