Politiet deler bøder og luffer ud

Alt for mange bilister roder med GPS'en eller mobilen, mens de kører bil. Men det skal være slut nu. Politiet går på gaden i denne uge bevæbnet med bøder og røde luffer.

Vi tror, vi er superbilister

En kaffekop i den ene hånd og en mobil i den anden, mens man styrer bilen med knæet. Danske bilister bliver let distraheret, når de kører. Men en ny trafikkampagne skal få odenseanske bilister til at holde hænderne på rattet og forhindre de mange ulykker, som uopmærksomme bilister er skyld i.

Politiet deler nemlig ikke kun bøder ud til bilisterne. De får også et par røde luffer, som gør det svært at bruge hænderne til ret meget andet end at styre rattet.

En undersøgelse fra Danmarks Tekniske Universitet viser, at omkring en tredjedel af bilisterne bruger deres mobiltelefon, mens de kører og at hele 71 procent indtager mad bag rattet. Og alle disse forstyrrelser er skyld i 30 procent af alle ulykker i trafikken.

Det er Odense Kommune, der står bag trafikkampagnen og til at hjælpe har de fået en række kendte med.

- Vi mener jo alle, at vi er superbilister, og at vi ikke bliver ufokuserede af at skifte radiokanal eller fiske efter de grønne vingummier i posen, men kampagnen og de røde handsker kan forhåbentlig minde os om, at realiteten er en helt anden, siger stand-up komikeren Sebastian Dorset.

Tusindvis af bøder

I 2008 skrev Fyns Politi 885 bøder ud til bilister, der talte i mobiltelefon, mens det i 2009 blev til 2043 bøder.

Oversigt

    Oversigt