Politiet: Der er stadig masser af brikker der skal på plads

For politiet begynder efterforskningen for alvor nu. Der er masser af spørgsmål, der skal besvares i den tragiske sag fra Snøde.

Hvor fik den 25-årige dobbeltdrabssigtede sit våben fra? Var det et spontant eller et nøje planlagt dobbeltdrab?

Efterforskningsleder Henrik Justesen fortæller, at efterforskningen for alvor begynder nu.

- Nu er han varetægtsfængslet. Og der skal vi blandt andet bruge tid på at finde ud af, hvor har han købt det oversavede jagtgevær, kan han være i lovlig besiddelse af det? Hvem har han købt det af - og i så fald - hvem sælger jagtgeværer til nogen ulovligt? 

Derudover skal politiet afhøre flere vidner - og klarlægge hele hændelsesforløbet.

- Man skal tænke på, at vi har 24 timer til at få samlet en sag sammen og så få fremstillet pågældende i grundlovsforhør i retten. Det vil sige, at den egentlige efterforskning starter nu.

Henrik Justesen fortæller, at den 25-årige til politirapporten natten til mandag har erkendt at have skudt både eks-kæresten (en 23-årig kvinde) og samleveren (35-årig mand).

Henrik Justesen siger, at det endnu er for tidligt at sige noget om, hvorvidt dobbeltdrabet har været planlagt eller det var en impulsiv handling.

- Der er selvfølgelig altid en forberedende handling i, når man kører rundt med et oversavet jagtgevær i sin bil, men hvorvidt det er væsentligt mere forberedt, det er alt for tidligt at udtale sig om.

I dag blev de dræbte obducerede og teknikere har sikret spor fra gerningsstedet. 

- Det skal vi så holde op mod de forklaringer vi har fået kontra hans (den sigtede red.) forklaring. Og så skal vi have puslespillet til at gå op. Det kræver det uanset om folk tilstår eller ej, så er den her sag af en vis kaliber, at der skal hver en sten vendes, siger Henrik Justesen. 

 

 

Oversigt

    Oversigt