Politiet efterforsker nye tip om Odense-brande

Sagen om de mange brande i Odense blev torsdag aften taget op i TV 2-programmet Station 2. Og det har betydet, at Fyns Politi nu skal undersøge helt nye henvendelser i sagen.

Syv nye henvendelser er landet på skrivebordet hos Fyns Politi, efter at programmet gav et overblik over efterforskningen.

Det er 15 påsatte brande i Odense - bare i år, som politiet efterforsker en sammenhæng mellem, og torsdagens program har ført til navne på personer, som skal undersøges i løbet af fredagen.

Brandene har en række fællestræk.

- Vi kan se, at der er sat noget ind under tagryggen, og så starter branden nedefra og bevæger sig op. Det er det samme, der sker ved mange af de bygninger her. Derfor har vi en formodning om, at brandene kan have én og samme gerningsmand eller gerningsmænd, siger Henrik Justesen, der er efterforskningsleder ved Fyns Politi til TV 2 News.

Et andet fællestræk er, at de brændte bygninger enten er af ældre dato - eller sportsklubber med en særlig værdi for Odense.

Det er blandt andet gået ud over OB, Odense Roklub, en spejderhytte - og tilbage i juni den historiske æggekage-restaurant Carlslund i Fruens Bøge.

Se kort over de 15 brande her - via TV 2

Oversigt

    Oversigt