Politiet fanger flere indbrudstyve

Den dårlige nyhed er, at antallet af indbrud stiger. Men det samme gør antallet af indbrudstyve, der fanges.

Politiet sigter stadigt flere indbrudstyve, som er gået på rov i villaer og lejligheder. Det viser Rigspolitiets årstal for 2011.

Politiet rejste 45 procent flere sigtelser for indbrud i privat beboelse i 2011, hvis man sammenligner med 2008.

- Bekæmpelsen af indbrudskriminalitet har fortsat en meget høj prioritet i politiet. Vi skal have vendt udviklingen, så der sker færre indbrud, udtaler rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en pressemeddelelse.

- Politikredsene udfører et godt forebyggende arbejde, og vi har intensiveret vores koordinerede indsatser, ligesom vi fanger flere indbrudstyve, tilføjer han.

Antallet af anmeldte indbrud steg fra 44.810 i 2010 til 45.896 sidste år. Antallet af sigtelser steg i samme periode fra 6354 til 7224.

- Vi kan opnå endnu bedre resultater. Blandt andet ved at borgerne hjælper hinanden og os i bekæmpelsen af indbrud, udtaler rigspolitichefen.

Han peger blandt andet på bedre sikring og såkaldt nabohjælp og opfordrer til, at man afviser mistænkeligt gode tilbud, så man ikke bliver en del af hælermarkedet.

Rigspolitiets helårsstatistik for 2011 viser, at der især er sket en væsentlig stigning i antallet af anmeldte indbrud i Nordsjælland.

Derfor har politiet i det nordsjællandske gennemført en række "målrettede indsatser", lyder det.

- Vi har i 2011 sat alle sejl til for at bekæmpe indbrudskriminaliteten, og vi vil også i 2012 blive ved med at angribe både den organiserede og mere tilfældige indbrudskriminalitet, udtaler politidirektør Finn Borch Andersen fra Nordsjællands Politi.

Til gengæld er antallet af indbrud faldet i fire politikredse i forhold til 2010:

Det gælder Midt- og Vestjyllands Politi, Fyns Politi, Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi.

Oversigt

    Oversigt