Politiet får 30 tip om mand i en rød bil

Politiet har ikke talt med den cirka 60-årige bilist, der ville give 14-årig pige på Sydfyn et lift.

Fyns Politi havde fredag fået ikke mindre end 30 henvendelser fra offentligheden efter en episode ved Oure-skolerne på Sydfyn, der med ét satte nyt liv i efterforskningen af to grove sexovergreb mod små piger sidste efterår.

I Oure har en 14-årig pige anmeldt, at en cirka 60-årig mand onsdag holdt ind ved det busskur, hvor hun sad og ventede, og gjorde tegn til hende om at stige ind i hans bil, der - lige som i sagerne om sexovergreb - var rød.

- Der er ikke nogen, der har henvendt sig og sagt: Det var mig, der holdt ind her. Det havde vi selvfølgelig håbet på, men nu arbejder vi med de henvendelser, vi har fået, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, Fyns Politi.

Imidlertid hælder politiet mere og mere til, at der ikke er tale om den samme mand. Dels svarer beskrivelsen af ham ikke til den, som to piger er kommet med efter overgrebene i Øster Skerninge og Refsvindinge sidste år.

- Han er noget højere og noget kraftigere, og ikke mindst er hans fremgangsmåde anderledes, så vi hælder til, at han ikke har noget med de to overgreb at gøre, men vi kan ikke udelukke ham 100 procent, siger Henrik Justesen.

I både Øster Skerninge og Refsvindinge gjorde gerningsmanden, der er en og samme mand, en meget aktiv handling

- Han henvender sig til pigerne, står ud af bilen og indfanger dem. I Oure sidder han en regnvejrsdag i bilen og peger på passagersædet. Hvis han ville sin handling, var han nok stået ud af bilen, siger Henrik Justesen.

Episoden i Oure fandt sted onsdag morgen klokken 7.40. Manden gjorde tegn til pigen og pegede tre gange på sædet ved siden af sig, men hun rystede på hovedet.

Og da der kom en person, kørte han væk, fortæller Henrik Justesen.

Manden i den lille røde bil er formentlig mellem 60 og 65 år, havde lyse til brunlige skægstubbe og noget hår redt op på toppen af hovedet. Han har en høj pande.

Onsdag morgen øsede regnen ned.

- Det kan være en flink mand, der vil hjælpe pigen med et lift, siger Henrik Justesen, der meget gerne vil høre fra manden.

De to grove sexovergreb skete i oktober og november. En pige på 11 år blev bortført, da hun steg af skolebussen i Øster Skerninge.

Og en 10-årig pige fra Refsvindinge blev ligeledes bortført og udsat for en sædelighedsforbrydelse, da hun var på vej hjem fra skolefritidsordningen.

Under efterforskningen har politiet fået over 2000 henvendelser, og der er taget dna-prøver på over 200 mænd.

Oversigt

    Oversigt